Παρασκευή 12/07/2024

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ο Στρατηγός Φλώρος χωρίς «αν» και «αλλά», πραγμάτωσε το όραμα χιλιάδων στελεχών

Ο Στρατηγός Φλώρος χωρίς «αν» και «αλλά», πραγμάτωσε με το βέλτιστο τρόπο το όραμα χιλιάδων στελεχών που επελέγησαν να υπηρετήσουν για τις επόμενες δεκαετίες στην οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Αυτό δήλωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διαταγή Παραδίδοντος Διοικητή ΔΕΠ:

“Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, κατόπιν σχετικής αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, παραδίδω σήμερα τα καθήκοντα του Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στον καταξιωμένο συνάδελφο Αντιστράτηγο Προκόπιο Μαυραγάνη.

Πρώτιστο καθήκον μου να υποκλιθώ αποτίοντας τον προσήκοντα σεβασμό ενώπιον του Παριστάμενου Ιερού Κειμηλίου της Πολεμικής Σημαίας του Ιερού Λόχου καθώς και στις Πολεμικές Σημαίες των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η επιλογή μου να ηγηθώ την πλέον πολυσχιδή και σύνθετη επιχειρησιακά διακλαδική Μείζονα Διοίκηση, η οποία οργανώθηκε υλοποιώντας το όραμα μετεξέλιξης πλειάδας Αξιωματικών Ειδικών Δυνάμεων και Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και το οποίο υλοποίησε οργανωτικά, διοικητικά, επιχειρησιακά αλλά και λειτουργικά ο προκάτοχός μου, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αποδεικνύοντας καθημερινά ότι, η ιστορική πορεία των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και η βαριά παρακαταθήκη των Ειδικών Δυνάμεων, υπέχουν σήμερα αλλά και στο μέλλον περισσότερο από ποτέ κομβικό επιχειρησιακό ρόλο.

Την ανάθεση αυτής της βαριάς και σημαίνουσας ιστορικής κληρονομιάς και εν εξελίξει αναδιοργάνωσης, οι προκάτοχοι μου, Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τζιτζικώστας και ο Επίτιμος Επιθεωρητής Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, έθεσαν σε μένα ως προμετωπίδα και ιδεολογικό θεμέλιο για όλες τις μελλοντικές Διοικήσεις. Ως εκ τούτου η συνέχιση της στοχοθεσίας, για τη Διοίκησή μου αποτελούσε «εκ των ουκ άνευ» πρώτη προτεραιότητα, με δεδομένο ότι ο χρόνος είναι αμείλικτος και απαιτεί αποφάσεις «εν τόπω και χρόνω», προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το ένδοξο παρελθόν των Ειδικών Δυνάμεων και Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, έχει ένα λαμπρό μέλλον.

Με εξομολογητική διάθεση θα ήθελα σήμερα μετά από ένα χρόνο να δηλώσω ενώπιον σας ότι η τιμητική επιλογή να διοικήσω την αιχμή του δόρατος των Ειδικών Δυνάμεων και των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και η πρόσφατη επιλογή μου για την νέα μου θέση αποτελεί την μέγιστη τιμή, για το επιτελεσθέν έργο το οποίο όλοι εσείς υλοποιήσατε αθόρυβα, μεθοδικά μα πάνω από όλα με πατριωτικές διόπτρες, ΠΑΝΤΟΤΕ υπό την συνεχή και άοκνη διοικητική καθοδήγηση του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Σε αυτήν την διαδρομή κληθήκαμε να ολοκληρώσουμε την εκ θεμελίων αναδιοργάνωση των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων. Μία διαδρομή δύσκολη και ανηφορική, γιατί έπρεπε να αλλάξουμε και να εξελιχθούμε, ακολουθώντας τις οργανωτικές και τεχνολογικές επιταγές, σχετικά με τις νέες απειλές που επιβάλλει η νέα εποχή για τις Ειδικές Δυνάμεις και δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, και τους τρόπους αντιμετώπισης τους εν πολλοίς και με υβριδικές μεθόδους κάτω από το κατώφλι του πολέμου. Μια εποχή, όπου οι γεωπολιτικές εξελίξεις απαιτούν την καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα. Όσοι όμως έχουμε υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις και στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων γνωρίζουμε ότι είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα και ευθυνοφόρα καθήκοντα.

Και δια της ημερησίας διαταγής αυτής θα ήθελα με τον προσήκοντα σεβασμό, σε όλη την ιστορική διαδρομή του παρόντος και του μέλλοντος των Ειδικών Δυνάμεων και Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, να απευθύνω δια της νέας μου αλλά και τις προγενέστερης θεσμικής μου θέσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον οραματιστή Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος χωρίς «αν» και «αλλά», πραγμάτωσε με το βέλτιστο τρόπο το όραμα χιλιάδων στελεχών που επελέγησαν να υπηρετήσουν για τις επόμενες δεκαετίες στην οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, προσφέροντας στη Πατρίδα το καλύτερο ποιοτικά ανθρώπινο δυναμικό με την πλέον σύγχρονη οργανωτική διάταξη και τα πιο αξιόλογα επιχειρησιακά οπλικά συστήματα.

Με την ανάληψη της διοίκησης, είχα δηλώσει ενώπιον σας ότι θα καταβάλω κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου προκειμένου να ανταποκριθώ στις υψηλές προσδοκίες της επιλογής μου. Από την πρώτη λοιπόν στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα Διοικητού έθεσα ως προτεραιότητα την άμεση, αλλά ομαλή, μετάβαση της ΔΕΠ στο νέο μοντέλο Διοίκησης και Ελέγχου και την υλοποίηση της στοχοθεσίας του ΓΕΕΘΑ.

Με γρήγορο και σταθερό βηματισμό καταφέραμε να έχουμε σήμερα μία σύγχρονη δομή με διακλαδικές ειδικές δυνάμεις και δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ, οι οποίες δύναται να επιχειρήσουν επ’ ωφελεία της Πατρίδας μας, της Συμμαχίας, αλλά και λοιπών συμμάχων όπου και όποτε απαιτηθεί. Εναρμονιζόμενοι πλήρως με τα πλέον σύγχρονα δυτικά πρότυπα. Μετρήσιμα αποτελέσματα που προέκυψαν από τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε εγχώριες και διεθνείς δράσεις, ασκήσεις, συνεκπαιδεύσεις και αξιολογήσεις, καθώς και σε διεθνείς στρατιωτικούς διαγωνισμούς, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Συμμαχικό επίπεδο.

Άνδρες και Γυναίκες της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, Οι διαμορφωθείσες γεωπολιτικές εξελίξεις, το γεωστρατηγικό περιβάλλον ρευστότητος, τα διδάγματα των σύγχρονων συγκρούσεων και οι τεχνολογικές εξελίξεις επιτάσσουν από όλους εσάς να συνεχίσετε να εκπαιδεύστε, να εξελίσσεστε και να κάνετε κάθε μέρα ένα «ΒΗΜΑ ΠΡΟΣΘΕΣ», επί τα βελτίω που θα φέρει την νίκη έναντι οποιουδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας ανεξαρτησία. Εσείς είστε η πρώτη, ταχεία και άμεση αντίδραση σε κάθε πρόκληση και κάθε απειλή, σε κάθε πεδίο επιχειρήσεων και είμαι πολύ περήφανος για όλους σας, για το καθαρό βλέμμα σας, τη ψυχή, τη λεβεντιά αλλά πάνω από όλα για το φιλότιμο σας. Συνεχίστε να εκτελείτε το έργο και την αποστολή σας, όπως ακριβώς κάνουμε όλοι όσοι επιλέξαμε να φυλάμε Θερμοπύλες υπηρετώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας.

Στον νέο σας Διοικητή, τον άξιο, εκλεκτό και καταξιωμένο συνάδελφο Αντιστράτηγο Προκόπιο Μαυραγάνη εύχομαι κάθε επιτυχία, υγεία, δύναμη και η Υπέρμαχος Στρατηγός, Υπεραγία Θεοτόκος, να τον έχει υπό την σκέπη Της. Σας προτρέπω να τον στηρίξετε στο δύσκολο και απαιτητικό του έργο, επιδεικνύοντας τον ίδιο ζήλο και την ίδια ακριβώς ενεργητικότητα, που αντίκρυζα κάθε φορά στα πρόσωπά σας.

Κλείνοντας, εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός και η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι προστάτες μας και να χαρίζουν σε όλους Υγεία και δύναμη, ούτως ώστε να φέρουμε εις πέρας με πάθος και όραμα την εξόχως τιμητική αποστολή μας. Με αυτές τις σκέψεις, σας καλώ να αναφωνήσουμε: Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου!

Τελευταία Νέα

Στρατιωτικός Διάδρομος Ελλάδα-Ρουμανία για τη μετακίνηση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ

Δημιουργείται Στρατιωτικός Διάδρομος Κινητικότητας από την Ελλάδα στη Ρουμανία μέσω Βουλγαρίας.

ΜΟΕ Ελλάδας – Τουρκίας: Ο Τούρκος Αρχηγός Στόλου στην Ελλάδα

Ο Τούρκος Αρχηγός Στόλου επισκέφθηκε την Ελλάδα. Ο Αρχηγός Στόλου...

ΕΒΕ 2024: Οι βαθμοί που έγραψαν για τις Στρατιωτικές Σχολές (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ)

Οι βαθμοί που έγραψαν για τις Στρατιωτικές Σχολές φαίνεται...

Μαγνησία: Στα 304 ΠΕΒ και 307 ΠΕΒ οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ

Οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ επισκέφθηκαν τα 304 ΠΕΒ...

Λέρος: Με Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρεται νερό στο νησί

Με Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού η υδροδότηση στη Λέρο η οποία βρίσκεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Τελευταία Νέα

Στρατιωτικός Διάδρομος Ελλάδα-Ρουμανία για τη μετακίνηση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ

Δημιουργείται Στρατιωτικός Διάδρομος Κινητικότητας από την Ελλάδα στη Ρουμανία μέσω Βουλγαρίας.

ΜΟΕ Ελλάδας – Τουρκίας: Ο Τούρκος Αρχηγός Στόλου στην Ελλάδα

Ο Τούρκος Αρχηγός Στόλου επισκέφθηκε την Ελλάδα. Ο Αρχηγός Στόλου...

ΕΒΕ 2024: Οι βαθμοί που έγραψαν για τις Στρατιωτικές Σχολές (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ)

Οι βαθμοί που έγραψαν για τις Στρατιωτικές Σχολές φαίνεται...

Μαγνησία: Στα 304 ΠΕΒ και 307 ΠΕΒ οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ

Οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ επισκέφθηκαν τα 304 ΠΕΒ...

Λέρος: Με Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρεται νερό στο νησί

Με Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού η υδροδότηση στη Λέρο η οποία βρίσκεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.