Ο ηγέτης του ISIS σκοτώθηκε στη Συρία μετά από επιχείρηση της ΜΙΤ.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Χουσεΐν αλ Κουράσι (Abu Hussein al-Kureshi), σκοτώθηκε στη Συρία από στελέχη της MIT.
“Η MIT παρακολουθεί τον λεγόμενο ηγέτη της Daesh, Αμπού Χουσεΐν αλ Κουράσι, εδώ και πολύ καιρό. Αυτό το άτομο εξουδετερώθηκε χθες (σσ Σαββάτο 29 Απριλίου 2023) στη Συρία. Ο αγώνας μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων συνεχίζεται χωρίς διακρίσεις”, είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Turk.
Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα συνάντηση Υπουργών Άμυνας και Διευθυντών Υπηρεσιών Πληροφοριών Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν και Συρίας.
Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε στη συριακή πόλη Τζαντάρις, η οποία ελέγχεται από ομάδες ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία και ήταν μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου που έπληξε τόσο την Τουρκία όσο και τη Συρία.
Το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος επέλεξε τον Αλ Κουράσι ως ηγέτη του τον Νοέμβριο του 2022, αφού ο προηγούμενος ηγέτης του, Αμπού Χασάν αλ Χασίμι αλ Κουράσι, σκοτώθηκε σε επιχείρηση στη νότια Συρία.
Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η MIT (Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών) μετατράπηκε σε μια αποτελεσματική οργάνωση που διεξάγει διεθνείς επιχειρήσεις και πολεμάει κατά της τρομοκρατίας στη διεθνή σκηνή κατά τη διάρκεια της εποχής του.
“Η οργάνωσή μας έχει επίσης αποκτήσει την ικανότητα να φιλοξενεί συναντήσεις μεταξύ, για παράδειγμα, αμερικανικών και ρωσικών μονάδων πληροφοριών”, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην ΜΙΤ παρουσίασε την Εκλογική Διακήρυξη του κόμματός του για τα “σωστά βήματα για τον αιώνα της Τουρκίας“.
Σύμφωνα με αυτήν:
“Στο πλαίσιο του Προεδρικού Κυβερνητικού Συστήματος, θα ενισχύσουμε περαιτέρω όλους τους θεσμούς μας που έχουν κρίσιμη σημασία στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της εξωτερικής πολιτικής, ιδιαίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών (MIT), που αποτελούν τους κύριους θεσμούς της εξωτερικής μας πολιτικής.”
“Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις τεχνολογικές δυνατότητες του Εθνικού μας Οργανισμού Πληροφοριών σε όλους τους κρίσιμους τομείς, ιδιαίτερα στον κυβερνοχώρο, την κρυπτολογία, τα δεδομένα σημάτων (σσ SIGINT), την ανάλυση μεγάλων δεδομένων, την τεχνητή νοημοσύνη, τις τεχνολογίες συλλογής δορυφορικών και διαστημικών δεδομένων (σσ ΙΜΙΝΤ).”