Σάββατο 13/07/2024

Βουλή: Μπουνιά ex-ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ σε βουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Επεισόδιο με ξυλοδαρμό βουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ από βουλευτή που ανήκε στους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ.

Σήμερα, 24 Απριλίου 2024 είδαμε στην Βουλή των Ελλήνων περιστατικό βιαιοπραγίας βουλευτή κατά βουλευτή, σαν αυτά που βλέπουμε να γίνονται σε άλλα κράτη και γελάμε, υπερηφανευόμενοι για τον πολιτισμό μας.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, αφότου αποχώρησε από τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, Κωνσταντίνος Φλώρος επιτέθηκε στον βουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Βασίλη Γραμμένο. Μετά το επεισόδιο ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής – ΓΑΔΑ. Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας δήλωσε ότι το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη.

“Επειδή η ασυλία καλύπτει πλημμελήματα και όχι αυτόφωρα κακουργήματα, μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη για αυτόφωρο κακούργημα. Έδωσα εντολή να οδηγηθεί στις Αρχές καθώς στοιχειοθετείται εκδοχή βιαιοπραγίας κατά την άσκηση καθηκόντων του”, είπε ο Κωνσταντίνος Τασούλας από το βήμα της Βουλής.

Πως έγινε ο τσακωμός Φλώρου – Γραμμένου

Σήμερα στη Βουλή γινόταν συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας των βουλευτών Μπουρχάν Μπαράν (ανεξάρτητος, πρώην ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής) και Κυριάκου Βελόπουλου (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ).

ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ για ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (24/4/2024)
ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ για ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (24/4/2024)

Η αίτηση άρσης βουλευτικής ασυλίας του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ήρθε μετά από μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, Ευστάθιος Φλώρος, κατά του Κυριάκου Βελόπουλου.

Όπως ισχυρίζεται ο Ευστάθιος Φλώρος (Αξιωματικός ε.α. Πολεμικού Ναυτικού), ο οποίος ήταν ήταν υποψήφιος βουλευτής με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (2019), ο Κυριάκος Βελόπουλος και οι στενοί του συνεργάτες έχουν στήσει ψεύτικους λογαριασμούς στα social media και “εκτελούν” τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Ένας από τους λογαριασμούς, όπως ισχυρίζεται, είναι και ο λογαριασμός στην πλατφόρμα X (twitter) με ψευδώνυμο “ULTRA LISI NIKIFOROS” (@KNikephoros). Ο Κυριάκος Βελόπουλος αρνείται τις κατηγορίες. Ο Ευστάθιος Φλώρος αποχώρησε το 2022 από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και δημιούργησε την Ελληνική Πατριωτική Λύση.

Οι δύο βουλευτές, Φλώρος και Γραμμένος, συναντήθηκαν στο διάδρομο της Βουλής. Ο Κωνσταντίνος Φλώρος έπιασε από τον γιακά τον Βασίλη Γραμμένο και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε με αποτέλεσμα να πέσει κάτω.

Στα διαδικτυακά ΜΜΕ κυκλοφόρησε διάλογος μεταξύ των δύο βουλευτών πριν τη βιαιοπραγία, ο οποίος όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι ευφάνταστος.

“Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος -για κακούργημα πλέον- αλλά και κάποιοι “καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπιση”, αναφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και προσθέτει ότι καλεί “όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να απέχουν από την αναπαραγωγή του, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη.”

Ο Ευστάθιος Φλώρος έκανε την παρακάτω δήλωση (live βιντεο στο facebook):

Η πρώτη παρέμβαση του Πρόεδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, αμέσως μετά από τα γεγονότα:

“Κύριε Φλώρο, δεν έχετε καταλάβει τι απαράδεκτη συμπεριφορά έχετε. Δυστυχώς ο Κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά, γι’ αυτό και τολμώ να πω είναι αρκετά επιεικής γιατί όταν τον φτιάχναμε νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους.

Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον Βουλευτή ο οποίος χειροδίκησε έναντι συναδέλφου αυτή τη στιγμή βάσει του Κανονισμού είναι να τον απομακρύνω με τη Φρουρά για δεκαπέντε μέρες από τις διαδικασίες του Σώματος.

Θα ήθελα την άδειά σας γι’ αυτή τη δεκαπενθήμερη ποινή. Είναι ένα «χάδι» έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του, αλλά θα δούμε εν συνεχεία. Προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς. Ήθελα, λοιπόν, την άδειά σας για την ποινή – «χάδι», αλλά που δεν υπάρχει βαρύτερη, της απομάκρυνσής του, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, για δεκαπενθήμερο από τις συνεδριάσεις του Σώματος και από τη Βουλή.

Προφανώς θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Αλλά όλα αυτά φαντάζουν χάδι, επαναλαμβάνω, μπροστά σε αυτή την κτηνωδία, την οποίαν θα βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε. Φαίνεται ότι μας έλαχε και αυτή η συμπεριφορά.

Κύριε Πρόεδρε (απευθυνόμενος στον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο), ζητώ συγγνώμη ως Πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι με αφορά και εμένα. Έγινε σήμερα, πριν λίγο, εδώ, έξω από την Ολομέλεια. Θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές».

Η δεύτερη παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα:

“Επιτρέψτε μου πάλι να διακόψω τη ροή της συζητήσεως κάνοντάς σας μια περαιτέρω ενημέρωση για τον χειρισμό αυτής της αποτρόπαιης συμπεριφοράς.

Όπως σας εξήγησα, το «οπλοστάσιο» του Κανονισμού της Βουλής δεν είχε τη φαντασία του να σκεφθεί ότι μπορεί να έρθει εδώ εκλεγμένο από τον κυρίαρχο λαό, μέλος της Βουλής που θα γρονθοκοπήσει άλλο μέλος. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Θα επεκτείνουμε τη φαντασία μας και σε αυτές τις εκδοχές.

Ωστόσο, ο Ποινικός Κώδικας είναι πολύ πιο προνοητικός. Υπάρχει το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικος που μιλάει για εγκλήματα κατά πολιτειακών και πολιτικών οργάνων και προβλέπει το άρθρο 157 του ν. 4619/2019, «όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη Βουλή -σημειώστε τη Βουλή-, την Κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντα, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους, άρα και της Βουλής, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους -εδώ έχουμε βιαιοπραγία κατά την άσκηση καθηκόντων, μάλιστα ο χτυπηθείς Βουλευτής δεν πρόλαβε καν να ψηφίσει- τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη».

Σημαίνει αυτό ότι επειδή η ασυλία καλύπτει πλημμελήματα, αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα, επειδή προβλέπεται κάθειρξη.

Και έδωσα εντολή στη Φρουρά της Βουλής να οδηγηθεί ενώπιον των Αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά ότι στοιχειοθετείται κατά τη γνώμη μας η περίπτωση της δεύτερης εκδοχής του άρθρου 157, η εκδοχή δηλαδή της βιαιοπραγίας εναντίον μέλους του Κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ώστε να μην θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλία, η οποία προστατεύει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του 62 άρθρου του Συντάγματος.

Άκουσα επίσης ότι αντηλλάγησαν χυδαίες ύβρεις και εδώ μέσα και στο Περιστύλιο. Να ξέρετε ότι θα σταλούν τα Πρακτικά, αλλά και η μαρτυρία των αστυνομικών που ενδεχομένως άκουσαν αυτές τις ανταλλαγές ύβρεων στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω. Αυτό είναι το φάσμα της αντιμετώπισης αυτού του απροσδόκητου και απαράδεκτου γεγονότος.

Ήθελα να πω, όμως, κάτι άλλο γιατί η μέρα διανθίστηκε και με άλλες παραλλαγές απαράδεκτων συμπεριφορών. Βεβαίως, πάμε σε εκλογές και βεβαίως, όταν πάμε σε εκλογές, υπάρχει μία έξαρση του πολιτικού κλίματος, αλλά δεν είναι δυνατόν εν ονόματι αυτής της έξαρσης του πολιτικού κλίματος να φτάσουμε σε πυροδότηση επεισοδίων. Είχαμε πρόσφατα εντελώς απαράδεκτα γεγονότα εις βάρος Βουλευτών μέσα σε εκκλησία, χειροδικία απαράδεκτη, χυδαία, απρόκλητη. Είχαμε κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εκδηλώσεων διατυπώσεις απόψεων εις βάρος πολιτικού προσωπικού για έκφραση γνώμης και ψήφου -εξίσου απαράδεκτο- από λειτουργούς της θρησκείας και είχαμε προηγουμένως και μία περίεργη, δήθεν προστατευτική έκκληση προς τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να αποφεύγουν να πηγαίνουν σε εκκλησίες. Αυτή η δήθεν προστασία είναι στην ουσία μία έμμεση προτροπή για βία και νομίζω πως αυτά πρέπει να σταματήσουν.

Πρέπει να σοβαρευτούμε και πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην έκφραση του ελληνικού λαού. Αν ο ελληνικός λαός δεν συμφωνεί με ένα κόμμα, χίλιες φορές να το καταψηφίσει, αλλά η βία δείχνει ότι αυτοί οι οποίοι έμμεσα παροτρύνουν σε αυτήν υπό τον γελοίο και προφανή μανδύα της προφύλαξης δεν εμπιστεύονται τον ελληνικό λαό και θέλουν στη θέση της ψήφου και της πλειοψηφίας να βάλουν τη φασαρία, τον καυγά, τον φόβο, την αγωνία, την τοξικότητα, την υπερένταση. Ε, λοιπόν, αυτά όλα τα εντοπίζουμε, τα καταδικάζουμε και θα φροντίζουμε να μην επαναλαμβάνονται. Και όσοι θέλουν και πιστεύουν και έχουν αυτοπεποίθηση στις ιδέες τους απευθύνονται στον λαό και επιδιώκουν την πλειοψηφία, δεν επιδιώκουν ούτε ραπίσματα ούτε ύβρεις ούτε τρομοκρατίες. Η πλειοψηφία του λαού αλλάζει τα πολιτικά δρώμενα και τίποτε άλλο στις δημοκρατίες και οφείλουμε όλες και όλοι να το διαφυλάξουμε.”

Με 269 θετικές ψήφους ήρθη η ασυλία του ανεξάρτητου βουλευτή, Μπουρχάν Μπαράν καθώς ελέγχεται για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν σε παράνομες συνταγογραφήσεις. Η Βουλή αποφάσισε επίσης με ψήφους 258 “υπέρ”, 8 “όχι” και 3 “παρών” την άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου και η υπόθεση θα πάρει τη δικαστική οδό.

Τελευταία Νέα

Λιτόχωρο: Σύζυγος ΕΠΟΠ η Καρδιτσιώτισσα που σκοτώθηκε από κλαδί πλατάνου

Από την Καρδίτσα και σύζυγος Στρατιωτικού η 44χρονη Γεωργία Θώδου - Ντάφου που έχασε τη ζωή της στο Λιτόχωρο Πιερείας.

Λάρισα: Δρόμος “πήρε” το όνομα της Σπουδάστριας της ΣΣΑΣ Αλεξάνδρας Λάτα

Η Λάρισα έδωσε το όνομα της Σπουδάστριας της ΣΣΑΣ Κλαούντια-Αλεξάνδρας Λάττα σε οδό της πόλης

Ζουράφα: Η βραχονησίδα που μυρίζει πετρέλαιο κινδυνεύει να εξαφανισθεί

Γιατί η βραχονησίδα Ζουράφα δεν κινδυνεύει μόνο από την...

Ορκωμοσία ΣΜΥ 2024: Ορκίστηκαν 192 Μόνιμοι Λοχίες από την Ελλάδα και 36 από την Κύπρο

Ορκίστηκαν 228 Μόνιμοι Λοχίες της Τάξης 2024 "Σχης (ΠΖ)...

Στρατιωτικός Διάδρομος Ελλάδα-Ρουμανία για τη μετακίνηση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ

Δημιουργείται Στρατιωτικός Διάδρομος Κινητικότητας από την Ελλάδα στη Ρουμανία μέσω Βουλγαρίας.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Τελευταία Νέα

Λιτόχωρο: Σύζυγος ΕΠΟΠ η Καρδιτσιώτισσα που σκοτώθηκε από κλαδί πλατάνου

Από την Καρδίτσα και σύζυγος Στρατιωτικού η 44χρονη Γεωργία Θώδου - Ντάφου που έχασε τη ζωή της στο Λιτόχωρο Πιερείας.

Λάρισα: Δρόμος “πήρε” το όνομα της Σπουδάστριας της ΣΣΑΣ Αλεξάνδρας Λάτα

Η Λάρισα έδωσε το όνομα της Σπουδάστριας της ΣΣΑΣ Κλαούντια-Αλεξάνδρας Λάττα σε οδό της πόλης

Ζουράφα: Η βραχονησίδα που μυρίζει πετρέλαιο κινδυνεύει να εξαφανισθεί

Γιατί η βραχονησίδα Ζουράφα δεν κινδυνεύει μόνο από την...

Ορκωμοσία ΣΜΥ 2024: Ορκίστηκαν 192 Μόνιμοι Λοχίες από την Ελλάδα και 36 από την Κύπρο

Ορκίστηκαν 228 Μόνιμοι Λοχίες της Τάξης 2024 "Σχης (ΠΖ)...

Στρατιωτικός Διάδρομος Ελλάδα-Ρουμανία για τη μετακίνηση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ

Δημιουργείται Στρατιωτικός Διάδρομος Κινητικότητας από την Ελλάδα στη Ρουμανία μέσω Βουλγαρίας.