9.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Απριλίου, 2025

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ξέχασε τους Υπαξιωματικούς στη συνέντευξη στην Καθημερινή

Υπαξιωματικοί… Για ακόμα μία φορά, ακόμα ένας...

Επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ: Η Ελλάδα παρέδωσε τη διοίκηση στην Ιταλία

Η Ελλάδα παρέδωσε την ηγεσία της ναυτικής...

Ανάσταση και μαγειρίτσα πασχαλινή: 10 παραλλαγές του Πασχαλινού πιάτου

Πόσα είδη μαγειρίτσας υπάρχουν; Ανακαλύψτε τις διαφορετικές...

Σαν Σήμερα 29 Σεπτεμβρίου στην Στρατιωτική Ιστορία

ΕλλάδαΣαν Σήμερα 29 Σεπτεμβρίου στην Στρατιωτική Ιστορία

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 29 Σεπτεμβρίου. Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία.

Το 480 π.Χ ο ενωμένος στόλος των ελληνικών πόλεων -κρατών έπειτα από ευφυές στρατήγημα του Θεμιστοκλή κατατρόπωσε τον περσικό στόλο. Ο Θεμιστοκλής έδωσε την ψευδή εικόνα στον Πέρση Βασιλέα Ξέρξη, ότι θέλει να προδώσει τους Έλληνες, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο περσικός στόλος να ναυμαχήσει σε ασύμφορη περιοχή χάνοντας διακόσια πλοία ενώ οι Έλληνες απώλεσαν σαράντα.

Το 1941 οι βουλγαρικές Αρχές κατοχής προβαίνουν σε ομαδικές σφαγές κατοίκων της Δράμας, του Δοξάτου και τις γύρω περιοχής.

Το 1951 άρχισε στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας η εκπαίδευση των Ελλήνων χειριστών στα αεριωθούμενα Τ-33, από δύο Αμερικανούς αξιωματικούς που είχαν μεταφέρει τα πρώτα αυτά αεροσκάφη.

Διαβάστε επίσης

Check out other tags:

Δημοφιλή Άρθρα