Κυριακή 14/07/2024

Παράδοση – παραλαβή ΓΕΣ 2024: Ανέλαβε καθήκοντα ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης

Ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του Αρχηγού ΓΕΣ ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2024 η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, από τον Στρατηγό Άγγελο Χουδελούδη στον Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, μαθητές των παραγωγικών Σχολών, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό του Στρατού Ξηράς. Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, μετά από ένα έτος ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, απέρχομαι σήμερα από την ενεργό υπηρεσία, παραδίδοντας τα καθήκοντά μου στον διακεκριμένο Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη.

Στρατηγός Άγγελος Χουδελούδης
Στρατηγός Άγγελος Χουδελούδης

Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος διότι μετά από 41 χρόνια υπηρεσίας ολοκληρώνω τον στρατιωτικό μου βίο στο σημείο όπου όλα ξεκίνησαν, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Φαντάζει τόσο κοντινή η μέρα που έφτασα στον χώρο που βρισκόμαστε από την ακριτική πατρίδα μου στον Έβρο. Εδώ έκανα τα πρώτα μου βήματα ως μέλος της οικογένειας του Στρατού Ξηράς, τον οποίο και υπηρέτησα μέχρι και σήμερα γεμάτος τιμή και περηφάνια. Παραδίδω σήμερα τα καθήκοντά μου γεμάτος από εμπειρίες, αλλά και ικανοποίηση διότι συνέχισα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σημαντικότατο και αξιέπαινο έργο των άξιων προκατόχων μου, διοικώντας τον Στρατό Ξηράς με αμεροληψία και αξιοκρατία.

Δεν λησμόνησα ποτέ από πού ξεκίνησα, σε ποια σημεία της πατρίδας μας μόχθησα να φέρω εις πέρας την αποστολή μου, αλλά και τους συνεργάτες μου σε όλα τα επίπεδα διοίκησης και καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου ως Αξιωματικός. Με τη βοήθεια του Θεού, της οικογένειάς μου και του Προσωπικού του Στρατού Ξηράς, τον πιο σημαντικό πόρο εξασφάλισης της αποτρεπτικής μας ισχύος, δύναμαι σήμερα να καταθέσω ότι οι στόχοι που έθεσα επιτεύχθηκαν.

Ένα μεγάλο ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Ένα ταξίδι που πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, με πολλές δυσκολίες, οι οποίες όμως δεν κατάφεραν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα του Στρατού μας. Η συνεχής πρόοδος και η εξεύρεση λύσεων, με τις προσπάθειες να εκτείνονται σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, μέσα και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, ήταν εμφανής σε όλους τους τομείς. Το γεγονός αυτό οδήγησε στη δημιουργία της πεποίθησης σε φίλους και αντιπάλους, ότι ο Ελληνικός Στρατός ήταν, είναι και θα είναι ικανός σε όλες τις συνθήκες και παρά τις όποιες αντιξοότητες, να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση.

Η ιστορική μας κληρονομιά αποτέλεσε για εμένα προσωπικά την κινητήριο δύναμη, πίσω από κάθε μου απόφαση, με σκοπό να διατηρήσω τον Στρατό Ξηράς στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας. Μαζί αποδείξαμε ότι η αιχμή του δόρατος προσαρμόζεται σε κάθε αλλαγή και παρέχει ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια της εξωτερικής πολιτικής, δυνάμενο να χρησιμοποιηθεί όποτε και όπου απαιτηθεί.

Στην προσπάθειά μας αυτή δεν εφησυχάσαμε ποτέ, αλλά προχωρήσαμε μπροστά και εκμεταλλευτήκαμε κάθε ευκαιρία που παρουσιάστηκε σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. Υπήρξε αξιοσημείωτη η παρουσία μας σε διεθνείς ασκήσεις, δράσεις και αποστολές στο εξωτερικό, όπως επίσης και άριστη η διοργάνωση και εκτέλεση πολυμερών διεθνών ασκήσεων και συνεργασιών, εντός του ελλαδικού χώρου, γιγαντώνοντας έτσι το αποτύπωμα του Στρατού μας σε συμμάχους και μη. Με περηφάνια σας διαβεβαιώνω ότι ο Ελληνικός Στρατός είναι ισάξιος με τους μεγαλύτερους στρατούς παγκοσμίως. Το έργο μας, όμως, δεν περιορίστηκε στη διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας. Επεκτάθηκε ακόμα πιο μακριά, υποστηρίζοντας αδιάλειπτα και σε όλα τα επίπεδα την ελληνική κοινωνία. Η αγάπη για την πατρίδα, το φιλότιμο και το υψηλό ηθικό του προσωπικού μας, έκανε τον Στρατό μας το στήριγμα όλων, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Αποδείξαμε ότι ο Στρατός είναι, όχι απλώς κοντά, αλλά μέρος του ελληνικού λαού και τίθεται στην υπηρεσία αυτού, όποτε απαιτηθεί. Από τις ακριτικές περιοχές, αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια, ο Στρατός μας ενεργεί αδιάκοπα, ημέρα και νύχτα, με σκοπό να παρέξει ένα ασφαλές περιβάλλον για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, πίστευα στις εξαιρετικές δυνατότητες του προσωπικού μου. Αυτό συνεχίζω να πιστεύω και σήμερα που φεύγω από τις τάξεις του στρατεύματος. Ότι : ο Ελληνικός Στρατός ξέρει, θέλει και μπορεί. Ξέρει να χρησιμοποιεί κατάλληλα το πολεμικό υλικό, αλλά κυρίως να επενδύει στον ανθρώπινο παράγοντα. Θέλει να συνεχίσει να αποτελεί τον παράγοντα εκείνο, που καθιστά τη Χώρα μας έναν Φάρο ασφαλείας σε ένα δυναμικό, πολυσύνθετο και ασταθές περιβάλλον. Μπορεί να αποτρέψει κάθε δυνητικό αντίπαλο από τις όποιες βλέψεις του.

Στον παραλαμβάνοντα Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού εύχομαι υγεία και καλή επιτυχία στα νέα του και απαιτητικά καθήκοντα, τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα εκτελέσει στο ακέραιο. Ως ένδειξη τιμής, υποκλίνομαι ευλαβικά στις πολεμικές Σημαίες των Σχηματισμών και των Μονάδων μας και αποτίω φόρο τιμής στους ένδοξους νεκρούς και τους πεσόντες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στον πόλεμο και στην ειρήνη.

Εύχομαι με τη βοήθεια του Θεού να κρατήσετε τον Στρατό μας ψηλά, εκεί που του αξίζει. Σας καλώ να αναφωνήσετε: Ζήτω το έθνος, Ζήτω ο Ελληνικός Στρατός.

Στρατηγός Άγγελος Χουδελούδης

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Οπλίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό του Στρατού Ξηράς, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ αναλαμβάνω από σήμερα τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης
Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης

Σκύβω ευλαβικά μπροστά στις δοξασμένες Σημαίες του Στρατού μας, που περήφανες κυματίζουν και απλώνουν σ΄ όλη την οικουμένη, το ηρωικό πνεύμα των υπερασπιστών τους, στους οποίους αποτίω τον προσήκοντα φόρο τιμής, στους ηρωικούς νεκρούς, στους ανάπηρους και στους επιζώντες Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, Στρατιώτες και πολίτες, που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση για την τιμή, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Αισθάνομαι βαθύτατη συγκίνηση για την μεγάλη τιμή να ηγηθώ του δοξασμένου Στρατού μας και συνάμα το βαρύ χρέος και την ευθύνη της ανάληψης του ύψιστου αυτού καθήκοντος, διαδεχόμενος άριστους Αξιωματικούς, λαμπρούς διακόνους της πατρίδας μας, μεταξύ των οποίων και ο απερχόμενος καταξιωμένος Αρχηγός, Στρατηγός Άγγελος Χουδελούδης, στον οποίο εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες και ευχές για υγεία κατ’ άμφω και ευτυχία, για το εξαιρετικό έργο που επιτέλεσαν και σας καλώ όλους να συνεχίσουμε με τον ίδιο δικό τους ζήλο, την ίδια πίστη και αφοσίωση να υπηρετούμε την υψηλή αποστολή, που μας εμπιστεύτηκε η πατρίδα. Να την διατηρήσουμε ελεύθερη, ανεξάρτητη, ακέραιη και αλώβητη, ισχυρή και αγέρωχη εν μέσω των σημερινών διεθνών συγκυριών, αντλώντας δύναμη και θάρρος από την πατροπαράδοτη πολεμική αρετή του Γένους μας.

Για την εκπλήρωση στο ακέραιο της αποστολής μας απαιτείται προσήλωση στα ιδεώδη, τις αξίες και τις αρχές του Έθνους μας, όπως αυτές περνούν αενάως από τη μια γενιά στην άλλη εδώ και αιώνες, επιβεβαιώνοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αδιάλειπτη ιστορική συνέχεια της φυλής μας. Πίστη, πατριωτισμός και παιδεία, προγραμματισμός, οργάνωση και υπακοή στους νόμους της πολιτείας, όπως ορίζεται στην αθηναϊκή δημοκρατία «πόλις στρατοπέδων κρατεί», είναι οι πυλώνες της απόδοσης του χρέους προς την πατρίδα και της υλοποίησης του έργου μας.

Πρωτίστως σας καλώ να προχωρήσουμε και να εμβαθύνουμε στο θέμα της παιδείας, με στόχο την κατάκτηση της γνώσης και τη διαμόρφωση του ήθους. Και η γνώση γίνεται κτήμα με το τρίπτυχο εκπαίδευση, κατάρτιση, μάθηση. Το δε ήθος διαπλάθεται με τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του λαού μας, που είναι πανανθρώπινα. Με τη γνώση, το ακαταμάχητο αυτό όπλο, άτομα και κράτη καθίστανται ισχυρά, ικανά να επιλύουν τα προβλήματά τους και να αντιμετωπίζουν κάθε δυσκολία. Η υψηλή κατάρτιση και η διαρκής εκπαίδευση συμβάλλει στην κατανόηση και παγίωση των επιχειρησιακών αρχών, στην αποτελεσματική λήψη αποφάσεων και στην ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, ιδιαίτερα σήμερα με την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Επιπροσθέτως ανυψώνει το ηθικό του στρατεύματος και το καθιστά αξιόμαχο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να οδηγείται στην τελική νίκη με βεβαιότητα και συναίσθηση της υπεροχής του, γιατί καλλιεργεί παράλληλα την πειθαρχία, την αυτοπεποίθηση, την ανδρεία, το υψηλό φρόνημα, τη φιλοπατρία. Προέχει επομένως η διαρκής εκπαίδευση του δυναμικού του Στρατεύματος σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς για την απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, ώστε να εκτελεί άριστα την αποστολή του και να συμμετέχει απρόσκοπτα σε διεθνείς ασκήσεις και κάθε είδους αποστολές και δραστηριότητες.

Μέσω της παιδείας μπορούμε να δώσουμε όραμα στο καλύτερο οπλικό σύστημα, που έχουμε στα χέρια μας, στους νέους της πατρίδας μας. Το όραμα της Ελλάδας μας, της φωτοδότρας των λαών αιώνες τώρα με την επιστήμη, τις τέχνες, τα γράμματα, με το πνεύμα της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του πατριωτισμού, που υπέροχα το μεγαλείο της πρόβαλε ο Βίκτωρ Ουγκώ: «Ο κόσμος είναι μια διεύρυνση της Ελλάδας και η Ελλάδα είναι ο κόσμος σε σμίκρυνση». Με το όραμα αυτό οικοδομούμε γερά αφ’ ενός την αμοιβαία συνείδηση και εμπιστοσύνη μεταξύ μας και αφ’ ετέρου τροφοδοτούμε τον νου και την καρδιά των νέων μας με ζώσα δύναμη, θερμή πνοή και ακαταμάχητη ρώμη, έτοιμους να ακολουθήσουν τον παιάνα του Αισχύλου «Ω παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδα, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων αγών».

Και αυτό το όραμα θα το πετύχουμε με πνεύμα συνεργασίας, σεμνότητας, σεβασμού, με χρηστή και δίκαιη διοίκηση, που αναπτύσσουν την εθελούσια προσφορά και την υπακοή, αρετές που οδηγούν στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία κάθε οργανικού συνόλου, πολύ δε περισσότερο του Στρατού. Γνώμονας για τη χρηστή διοίκηση η επιγραμματική της διατύπωση από τον Θουκυδίδη: «Τό καλώς άρξαι τούτο εστί, ός άν τήν πατρίδα ωφελήση ώς πλείστα, ή εκών μηδέν βλάψη».

Πρώτιστο μέλημά μας η μεγιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Στρατού μας, ώστε να καταστεί πανίσχυρη δύναμη αποτροπής και να εκτελεί ανά πάσα στιγμή με απόλυτη επιτυχία την ύψιστη αποστολή του, την προστασία της πατρίδας μας από κάθε ιταμή επιβουλή, και να εμπνέει σεβασμό στους φίλους και τρόμο στους εχθρούς, δημιουργώντας έτσι στον λαό μας αισθήματα ασφάλειας, αισιοδοξίας, βεβαιότητας, γαλήνης.

Προτεραιότητά μας θα αποτελέσει η αντίληψη των προκλήσεων που αναδύονται. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε με τον αποδοτικότερο δυνατό τρόπο στις τρέχουσες εξελίξεις και να αντιμετωπίσουμε κάθε δυνητικό αντίπαλο, συμβατικό και μη, λαμβάνοντας υπόψη τα πολλαπλά διδάγματα όλων των σύγχρονων συγκρούσεων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην καινοτομία.

Ο παράγοντας που θα καθορίσει την επιτυχία σε αυτό το έργο είναι το Προσωπικό μας, μέσα από τη μέγιστη αξιοποίηση των ικανοτήτων, γνώσεων και εμπειριών τους, για την απόκτηση των οποίων επενδύουμε σημαντικότατους πόρους. Σε συνδυασμό με την αδιάκοπη προσπάθεια για ολοένα και πιο στοχευμένη αξιοποίηση του αμυντικού μας υλικού, το οποίο η Πολιτεία, μας έχει εμπιστευτεί και παρέχεται από το υστέρημα του Ελληνικού λαού, θα πορευτούμε με αισιοδοξία, αλλά και συνεχή εγρήγορση την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Οφείλουμε να καταστήσουμε τη θητεία πιο ελκυστική, εκσυγχρονίζοντας την παρεχόμενη εκπαίδευση με την εισαγωγή της ανάπτυξης ψηφιακών και άλλων δεξιοτήτων, αλλά και να ενισχύσουμε την ετοιμότητα των εφέδρων, μετά την ολοκλήρωση της θητείας.

Σας καλώ να συνεργαστούμε με τις τοπικές αρχές, δήμους και κοινότητες και να συνδράμουμε στα προβλήματά τους παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια, για να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι δεσμοί λαού και στρατού, γιατί προερχόμαστε από τα σπλάχνα του λαού μας και ανήκουμε σ’ αυτόν. Μαζί θα μπορέσουμε όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε τη σύγχρονη πραγματικότητα των στρατιωτικών και μη συγκρούσεων και προκλήσεων, αλλά και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, ψήγματα της οποίας αρχίζουμε και βλέπουμε την τελευταία περίοδο. Να έχουμε πάντοτε στο μυαλό και στην καρδιά τη σοφή ρήση του Ξενοφώντα «νόμιζε την πατρίδα οίκον, τους δέ πολίτας εταίρους». Με τη συνεργασία, την υποστήριξη, την σύμπραξη και την ηθική ενίσχυση του λαού θωρακίζεται και γίνεται ατσαλένια η ψυχή όλων και διατηρείται άρρηκτος ο ομφάλιος λώρος λαού και στρατού. Και είναι ιστορικά βεβαιωμένο και λογικά τεκμηριωμένο ότι η στρατιωτική ισχύς κάθε στρατιωτικής δύναμης, ακόμη και σήμερα παρά την τεράστια τεχνολογική εξέλιξη, βασίζεται στο έμψυχο δυναμικό, όπως εύστοχα υπογραμμίζει ο Θουκυδίδης «Άνδρες γάρ καί ού τείχη, ουδέ νήες ανδρών κεναί σώζουσι πόλεις», δηλαδή τα μέσα και οι οχυρώσεις είναι άνευ αξίας, αν δεν υπάρχει κατάλληλο και ικανό προσωπικό που θα τα επανδρώσει.

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες και Πολιτικό Προσωπικό καυχόμαστε δίκαια ως λαός για την πολιτιστική μας προσφορά στην ανθρωπότητα, διατηρούμε και διαφυλάσσουμε τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους μας με πνεύμα συνεργασίας, αμοιβαίου σεβασμού και φιλίας με όλους τους λαούς της γης, όμως δηλώνουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την ελευθερία, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και να κόψουμε κάθε βέβηλο χέρι, που θα τολμήσει να μολύνει τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας.

Γι’ αυτό επιβάλλεται αφοσίωση στο καθήκον, άοκνη και αδιάλειπτη προσπάθεια, ομαδικό πνεύμα, για να στέκει ψηλά η σημαία της πατρίδας μας και να σκορπίζει σε όλη την ανθρωπότητα την πίστη, τον πατριωτισμό, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Με αυτές τις σκέψεις, επικαλούμενος την βοήθεια του Θεού και υπό τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού, εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη, ώστε έτοιμοι από καιρό να προσφέρουμε τα τροφεία στην τρισένδοξη πατρίδα μας επιτελώντας στο ακέραιο το τεράστιο έργο και την άκρως τιμητική αποστολή μας και σας καλώ να αναφωνήσετε ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ,

Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης
Αρχηγό

Τελευταία Νέα

Ορκωμοσία ΣΜΥ 2024: Ορκίστηκαν 192 Μόνιμοι Λοχίες από την Ελλάδα και 36 από την Κύπρο

Ορκίστηκαν 228 Μόνιμοι Λοχίες της Τάξης 2024 "Σχης (ΠΖ)...

Λάρισα: Δρόμος “πήρε” το όνομα της Σπουδάστριας της ΣΣΑΣ Αλεξάνδρας Λάτα

Η Λάρισα έδωσε το όνομα της Σπουδάστριας της ΣΣΑΣ Κλαούντια-Αλεξάνδρας Λάττα σε οδό της πόλης

Λιτόχωρο: Σύζυγος ΕΠΟΠ η Καρδιτσιώτισσα που σκοτώθηκε από κλαδί πλατάνου

Από την Καρδίτσα και σύζυγος Στρατιωτικού η 44χρονη Γεωργία Θώδου - Ντάφου που έχασε τη ζωή της στο Λιτόχωρο Πιερείας.

Ζουράφα: Η βραχονησίδα που μυρίζει πετρέλαιο κινδυνεύει να εξαφανισθεί

Γιατί η βραχονησίδα Ζουράφα δεν κινδυνεύει μόνο από την...

Στρατιωτικός Διάδρομος Ελλάδα-Ρουμανία για τη μετακίνηση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ

Δημιουργείται Στρατιωτικός Διάδρομος Κινητικότητας από την Ελλάδα στη Ρουμανία μέσω Βουλγαρίας.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Τελευταία Νέα

Ορκωμοσία ΣΜΥ 2024: Ορκίστηκαν 192 Μόνιμοι Λοχίες από την Ελλάδα και 36 από την Κύπρο

Ορκίστηκαν 228 Μόνιμοι Λοχίες της Τάξης 2024 "Σχης (ΠΖ)...

Λάρισα: Δρόμος “πήρε” το όνομα της Σπουδάστριας της ΣΣΑΣ Αλεξάνδρας Λάτα

Η Λάρισα έδωσε το όνομα της Σπουδάστριας της ΣΣΑΣ Κλαούντια-Αλεξάνδρας Λάττα σε οδό της πόλης

Λιτόχωρο: Σύζυγος ΕΠΟΠ η Καρδιτσιώτισσα που σκοτώθηκε από κλαδί πλατάνου

Από την Καρδίτσα και σύζυγος Στρατιωτικού η 44χρονη Γεωργία Θώδου - Ντάφου που έχασε τη ζωή της στο Λιτόχωρο Πιερείας.

Ζουράφα: Η βραχονησίδα που μυρίζει πετρέλαιο κινδυνεύει να εξαφανισθεί

Γιατί η βραχονησίδα Ζουράφα δεν κινδυνεύει μόνο από την...

Στρατιωτικός Διάδρομος Ελλάδα-Ρουμανία για τη μετακίνηση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ

Δημιουργείται Στρατιωτικός Διάδρομος Κινητικότητας από την Ελλάδα στη Ρουμανία μέσω Βουλγαρίας.