Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025

Top 5 This Week

Διαφήμιση TEMU

Related Posts

Φρεγάτα ΥΔΡΑ: Βάπτισμα πυρός στην Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ

Το βάπτισμα του πυρός πήρε η Φρεγάτα ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στις 13 Μαρτίου 2024, η Φρεγάτα ΥΔΡΑ που συμμετέχει στην Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχοντας προστασία σε ένα εμπορικό πλοίο, άνοιξε πυρ με πυροβόλο εναντίον 2 Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs) των Χούθι που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

Τα UAVs απομακρύνθηκαν. Η δράση ήταν αποτελεσματική για την αποφυγή τυχόν ζημιών στο εμπορικό πλοίο. Η Φρεγάτα και το πλήρωμα είναι ασφαλή.

Διαφήμιση TEMU

“Η EUNAVFOR ASPIDES έχει αμυντική αποστολή, να προστατεύει τη ναυτιλία που αποτελεί στόχο επιθέσεων στη θάλασσα ή στον αέρα. Οποιαδήποτε αντίδραση θα έρχεται πάντα ως συνέπεια μιας επίθεσης και θα είναι αναγκαία, αναλογική και περιορισμένη στον διεθνή θαλάσσιο ή εναέριο χώρο”, αναφέρει το Στρατηγείο στη Λάρισα.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Διαφήμιση TEMU

Popular Articles