14.6 C
Athens
Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025

ΕΛΚΑΚ: Τα 22 έργα Έρευνας και Ανάπτυξης του 2025

Tο Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ) δημοσιοποίησε...

Ένοπλες Δυνάμεις: Στρατιωτικοί και Απόστρατοι, προσοχή στους “αμυντικούς” κλόουνς 🤡!

Στρατιωτικοί και Απόστρατοι, μην "ταΐζετε" τους "αμυντικούς"...

Σαν Σήμερα 2 Απριλίου στην Στρατιωτική Ιστορία

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 2 Απριλίου....

ΔΕΠ: Άλματα Ελευθέρας με τους Αλπινιστές στην Ιταλία

Στρατιωτικά ΝέαΔΕΠ: Άλματα Ελευθέρας με τους Αλπινιστές στην Ιταλία

Άλματα Ελευθέρας Πτώσεως πραγματοποίησε προσωπικό της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ στην Ιταλία.

Η εκτέλεση αλμάτων Ελευθέρας Πτώσεως περιλαμβανόταν στην συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας, Ιταλίας και ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 6 έως 10 Φεβρουαρίου 2023 στην στρατιωτική βάση του 4ου Τάγματος Αλπινιστών Αλεξιπτωτιστών (4th Reggimento Alpini Paracadutisti) στην Βερόνα της Ιταλίας.

Στην εν λόγω συνεκπαίδευση συμμετείχαν Στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, Αλπινιστές Αλεξιπτωτιστές του 4ου Τάγματος Αλπινιστών Αλεξιπτωτιστών της Ιταλίας και προσωπικό του 10th Special Forces Group (SFG) των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ είναι μια ακόμα διεθνής συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του, με την οποία επιτεύχθηκε επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και αναβάθμιση της διαλειτουργικότητας των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Διαβάστε επίσης

Check out other tags:

Δημοφιλή Άρθρα