11 C
Athens
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

Σαν Σήμερα 22 Δεκεμβρίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 22 Δεκεμβρίου....

Ένοπλες Δυνάμεις: Οι νέες Μονάδες 1864, 1821 και 1912

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κυριακάτικη ανάρτησή...

parco.gov.gr: Νέα πλατφόρμα για την προστασία των παιδιών στα social media

Νέα εργαλεία για γονείς, η πλατφόρμα parco.gov.gr...

Λάρισα: Αμερικανικά F-15E Strike Eagle προσγειώθηκαν στην 110 ΠΜ

ΑρχικήΣτρατιωτικά ΝέαΛάρισα: Αμερικανικά F-15E Strike Eagle προσγειώθηκαν στην 110 ΠΜ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της USAFE-AFAFRICA, αμερικανικά αεροσκάφη F-15E Strike Eagle από την 336η μοίρα μαχητικών έφτασαν στην αεροπορική βάση της 110ΠΜ στην Λάρισα,για την υποστήριξη της επιχείρησης Castle Forge.

Τα αεροσκάφη F-15E Strike Eagle απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Seymour Johnson, στη Βόρεια Καρολίνα.

Το Castle Forge έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα δυναμικό περιβάλλον με επίκεντρο την εταιρική σχέση που αυξάνει τη δέσμευση των ΗΠΑ για συλλογική άμυνα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ενισχύοντας παράλληλα τη διαλειτουργικότητα μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, το Castle Forge καταδεικνύει τη συνδυασμένη ικανότητα της κοινής δύναμης να ανταποκρίνεται σε περιόδους κρίσης με μια ευέλικτη, καθησυχαστική παρουσία.

«Το Castle Forge θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να βελτιώσουμε τις δυνατότητές μας μαζί με τους συμμάχους μας σε μια απολύτως κρίσιμη περιοχή», δήλωσε ο Gen. Jeffrey L. Harrigian, διοικητής της USAFE-AFAFRICA.

Castle Forge

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ και κατόπιν ενεργειών και συνεργασίας της EUCOM και του ΓΕΕΘΑ, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2021 ολοκληρώθηκε η μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών F–15 της USAFE και προσωπικού υποστήριξής τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, υπό την επωνυμία «Castle Forge».

Κατά την διάρκεια της παραμονής των αμερικάνικων μαχητικών στην Ελλάδα, έχουν σχεδιαστεί να εκτελεστούν συνεκπαιδεύσεις σε συνεργασία και με τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και με την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, σε αποστολές:

  • Σύνθετων Αμυντικών και Επιθετικών Αεροπορικών Τακτικών
  • Αεροπορικής υποστήριξής με Τερματική Καθοδήγηση Πυρών (Joint Terminal Attack Controller – JTAC)
  • Εναέριας Μάχης
  • Προστασίας – Προσβολής στόχων σε ξηρά και θάλασσα
  • Προσβολής – Υποστήριξης Ναυτικών Δυνάμεων

Η μεταστάθμευση όπως και οι σχεδιαζόμενες συνεκπαιδεύσεις, διεξάγονται στο πλαίσιο της σταθερά αναβαθμιζόμενης πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών, με κοινό στόχο την συμβολή στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Διαβάστε επίσης

Check out other tags:

Δημοφιλή Άρθρα