19.9 C
Athens
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025

Ένοπλες Δυνάμεις: 440 ΕΠΟΠ απολύθηκαν από τις τρεις τελευταίες Σειρές!

440 ΕΠΟΠ παραιτήθηκαν/απολύθηκαν από τις Σειρές 2021,...

ΣΣΕ: 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων (HAYIC 2025)

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας στο Στρατό Ξηράς. Το...

Σαν Σήμερα 9 Μαΐου στην Στρατιωτική Ιστορία

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 9 Μαΐου....

Σαν Σήμερα 2 Μαρτίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

ΕλλάδαΣαν Σήμερα 2 Μαρτίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 2 Μαρτίου. Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία.

Το 1331 οι Οθωμανοί του Ορχάν καταλαμβάνουν τη βυζαντινή Νίκαια της Μικράς Ασίας.

Το 1354 οι Τούρκοι καταλαμβάνουν την Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης, επωφελούμενοι από τους σεισμούς, που είχαν πλήξει την περιοχή.

Το 1822 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης καταλαμβάνει την περιοχή Γηροκομείου Πατρών, που την κατείχαν 12.000 άνδρες του Μεχμέτ Πασά. Οι Οθωμανοί αντεπιτίθενται χωρίς αποτέλεσμα και αφήνουν τελικά στο πεδίο της μάχης πολλούς νεκρούς.

Το 1833, συγκροτούνται δέκα Τάγματα Ακροβολιστών του Τακτικού Ελληνικού Στρατού με Βασιλικό Διάταγμα, που εκδόθηκε από την Αντιβασιλεία του Όθωνα

Το 1913 τμήμα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζει αγήματα στη Σάμο και κηρύσσει την ένωσή της με την Ελλάδα. Η Σάμος είχε αποκτήσει καθεστώς αυτονομίας από το 1835 με φιρμάνι του Σουλτάνου.

Το 1948 δύναμη 200 ενόπλων του “Δημοκρατικού Στρατού” επιτίθεται στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, απαγάγει 31 άτομα -κυρίως παιδιά και γυναίκες- κλέβει ζώα, λεηλατεί καταστήματα και πυρπολεί το αφρούρητο αστυνομικό τμήμα.

Το 1949 ξεκινάει η επιχείρηση ΠΟΣΕΙΔΩΝ του Γ’ Σώματος Στρατού, στις περιοχές Κερδύλλια και Βερτίσκος. Η επιχείρηση διεξήχθη εναντίον της Ταξιαρχίας Κερδυλλίων του “Δημοκρατικού Στρατού”, δύναμης 1.100 ανδρών από τους οποίους διέφυγαν 450. Η επιχείρηση έληξε στις 11 Μαρτίου.

Ροή Ειδήσεων

ΕΛΑΣ: Αλλοδαποί το 51% των συλληφθέντων τον Μάρτιο 2022

Το 51% των συλληφθέντων από την Ελληνική Αστυνομία τον Μάρτιο 2022 είναι αλλοδαποί. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 3.928 αλλοδαποί από τους οποίους 2.332 αλλοδαποί για διοικητική απέλαση...