15 C
Athens
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024

Σαν Σήμερα 23 Δεκεμβρίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 23 Δεκεμβρίου....

Έκτακτο μέρισμα 2024: Πότε θα πληρωθεί από ΜΤΣ, ΜΤΑ, ΜΤΝ

Πότε θα πληρωθεί το έκτακτο μέρισμα 2024...

PATRIOT στη Σαουδική Αραβία: Δεν υπάρχει κενό στην Αεράμυνα της Ελλάδας

ΑρχικήΣτρατιωτικά ΝέαPATRIOT στη Σαουδική Αραβία: Δεν υπάρχει κενό στην Αεράμυνα της Ελλάδας

Η αποστολή των PATRIOT στη Σαουδική Αραβία δεν δημιουργεί κενό στην Αεράμυνα της Χώρας.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απάντησε σε ερώτηση, που κατέθεσε ο Βουλευτής Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα την ανάγκη κάλυψης του κενού που αφήνει αποστολή των κατευθυνόμενων βλημάτων PATRIOT στη Σαουδική Αραβία στα πλαίσια της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air Missile Defense (IAMD) Concept» στη Σαουδική Αραβία.

PATRIOT στη Σαουδική Αραβία

Οι δυνάμεις Αεράμυνας της χώρας δρουν ως ένα ενιαίο σύνολο διαμορφώνοντας το «Ενοποιημένο Σύστημα Αεράμυνας (ΕΣΑ/Μ)». Η προσωρινή απουσία του οπλικού συστήματος PATRIOT, καλύπτεται από τη διάταξη και σχεδίαση του ΕΣΑ/Μ και δεν δημιουργεί επιχειρησιακό κενό στην Αεράμυνα της Χώρας.

Επιπρόσθετα, η επικείμενη ένταξη των υπερσύγχρονων αεροσκαφών RAFALE στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας ενισχύει στο μέγιστο την αμυντική θωράκιση της Χώρας.

Παραγωγή κατευθυνόμενων βλημάτων από την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ)

Αναφορικά με την αυτόνομη παραγωγή κατευθυνόμενων βλημάτων (Κ/Β) από την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ), ο ΥΕΘΑ απάντησε ότι αυτή ήδη δραστηριοποιείται στο πεδίο της συντήρησης, κατασκευής εξαρτημάτων και συναρμολόγησης Κ/Β.

Ενδεικτικά, σας γνωρίζουμε την εμπλοκή των ΕΑΣ ΑΒΕΕ στην κατασκευή και συναρμολόγηση των κανίστρων των Κ/Β «ΡΑΤRΙΟΤ», τη συνεργασία της εταιρείας ΙΝΤRACΟΜ DEFENSE (ΙDΕ) με την εταιρεία Raytheon, κατασκευάστρια των Κ/Β «ΡΑΤRΙΟΤ», στην κατασκευή υποσυστημάτων του εν λόγω οπλικού συστήματος, καθώς και τη σχεδίαση και ανάπτυξη ηλεκτρονικών μονάδων του συστήματος πυραύλων εδάφους – αέρος Evolved Sea Sparrow Missile (ΕSSΜ) από πλευράς ΙDΕ.

Μάλιστα, στο πλαίσιο εκδήλωσης ενεργειών για την προετοιμασία και ενεργοποίηση της ΕΑΒI στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας (European Defence Fund – ΕDF), η ΓΔΑΕΕ ως αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εξέδωσε τον Οκτώβριο 2020 σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος και προτάσεων προς την ΕΑΒΙ σε πλήθος θεματικών περιοχών.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, στις προτεραιότητες της θεματικής περιοχής της «Αεροπορικής Ισχύος» συμπεριλήφθηκε και η «Προστασία από Ταχέως Κινούμενες Απειλές Αέρος Συμπεριλαμβανομένων και των Βαλλιστικών Πυραύλων».

Διαβάστε επίσης

Check out other tags:

Δημοφιλή Άρθρα