Αποχωρεί ο Γεώργιος Κέλλης από Υποδιοικητής ΕΥΠ.
Ο επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης τοποθετήθηκε Υποδιοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών – ΕΥΠ στα τέλη του Ιανουαρίου 2023.
Μετά από 13 μήνες θητεία, αποχωρεί για έκτακτους οικογενειακούς λόγους όπως επικαλέστηκε, και στη θέση του Υποδιοικητή τοποθετείται ο Υποστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντώνιος Τζιτζής ο οποίος αποστρατεύθηκε τον Απρίλιο του 2022.
Ο Αντώνιος Τζιτζής γεννήθηκε στις Σέρρες. Κατετάγη στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1987 ενώ μετά τη διαδοχική του εισαγωγή στη Σχολή Αρχιφυλάκων και τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας αποφοίτησε το 1995, αναλαμβάνοντας καθήκοντα στο Πρότυπο Αστυνομικό Τμήμα Θεσσαλονίκης.
Στη διάρκεια της 35ετούς υπηρεσιακής του πορείας, υπηρέτησε επί 27 έτη σε διάφορες νευραλγικές θέσεις της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έχοντας, μεταξύ άλλων, διατελέσει Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, βοηθός Διευθυντή Ασφαλείας και Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης έως και το 2022, όταν και προήχθη στο βαθμό του ε.α. Υποστρατήγου.
Έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις δημόσιας και κρατικής ασφάλειας και επικεντρώθηκε στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, την εξιχνίαση υποθέσεων απαγωγών και ανθρωποκτονιών, καθώς και την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.
Έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πλήθους οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, με ενεργό ρόλο στη σύλληψη εγκληματιών, κατά τη διάρκεια των οποίων υπέστη τραυματισμούς και σωματικές βλάβες.
Εκπαιδεύτηκε από διεθνείς και ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και Υπηρεσίες όπως η New Scotland Yard και το F.B.I., συμμετέχοντας σε σεμινάρια για τη Διαπραγμάτευση Ομηριών, τον Εντοπισμό & Παρακολούθηση κ.α., ενώ παράλληλα συμμετείχε στην εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων και διακλαδικών ασκήσεων.
Από το 2006 έως το 2015, ήταν εκπαιδευτής διαπραγματευτών και συμμετείχε στην οργάνωση του συστήματος διαπραγματεύσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ από το 2015 έως το 2017 εκτέλεσε καθήκοντα επικεφαλής διαπραγματευτών, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Έλαβε πολλαπλές διακρίσεις, ανάμεσα στις οποίες η απονομή του Αστυνομικού Σταυρού, του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικα, καθώς και πολλαπλές Εύφημες Μνείες και άλλες τιμητικές διακρίσεις