Στην Ολομέλεια της Βουλής, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο περιλαμβάνει και τροπολογία του ΥΠΕΘΑ σχετικά με τις έκτακτες κρίσεις ανώτατων αξιωματικών.
Υπερψηφίστηκε χθες (16/1) στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού “Θέσπιση προδιαγραφών ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, περιβαλλοντική κατάταξη καταλυμάτων, απλούστευση διαδικασίας ίδρυσης τουριστικών επιχειρήσεων και ειδικότερες διατάξεις ελέγχου και ενίσχυσης πλαισίου τουριστικών υποδομών”.
Στο εν λόγω νομοσχέδιο που πλέον αποτελεί Νόμο του Κράτους είχε συμπεριληφθεί Τροπολογία του Υπουργείου Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) σύμφωνα με την οποία:
Πρώτον, Ανώτατοι Αξιωματικοί βαθμού Υποστρατήγου και αντιστοίχων και Ταξιάρχου και αντιστοίχων, μπορούν να παραμένουν στο Στράτευμα ανεξαρτήτως ηλικίας και μέχρι τέσσερα (4) έτη. Επίσης, Συνταγματάρχες, Ταξίαρχοι και Υποστράτηγοι και οι αντίστοιχοι μπορεί να μην έχουν εξαίρετο βαθμό σε όλα τα ιδιάζοντα προσόντα για κάλυψη ανώτερης θέσης πλην όμως “με βάση τη συνεκτίμηση των προσόντων τους σε όλη τη σταδιοδρομία τους, μπορούν να τα αποκτήσουν στο μέλλον και θεωρούνται κατάλληλοι για την ενάσκηση των καθηκόντων του βαθμού τους”.
σσ. Προστέθηκαν οι Υποστράτηγοι. Πόσο χρόνο έχει μπροστά του ένας Υποστράτηγος ο οποίος δεν έχει “εξαίρετο βαθμό σε όλα τα ιδιάζοντα προσόντα για κάλυψη ανώτερης θέσης” πλην όμως “με βάση τη συνεκτίμηση των προσόντων του σε όλη τη σταδιοδρομία του, μπορεί να τα αποκτήσει στο μέλλον και θεωρείται κατάλληλος για την ενάσκηση των καθηκόντων του βαθμού του”; Στο Στρατό λένε – δεν γνωρίζουμε εάν ισχύει- ότι, από Συνταγματάρχης και μετά πρέπει να έχεις “βύσμα”… Αυξάνουμε νόμιμα τα “δικά μας παιδιά”;
Δεύτερον, Ταξίαρχοι και αντίστοιχοι και Συνταγματάρχες και αντίστοιχοι (εφόσον έχουν συμπληρώσει τριάντα ένα (31) έτη συνολικής υπηρεσίας Αξιωματικού) μπορούν να κρίνονται με έκτακτες κρίσεις.