Η Τουρκία άλλαξε τη διεθνή ονομασία της και συνεχίζει με την γεωγραφία και το «Τουρκοαιγαίο» (Turkaegean).
Υπενθυμίζεται ότι με προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκίας είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση του “Made in Türkiye” αντί της φράσης “Made in Turkey” ενώ θα κατατεθεί στον ΟΗΕ το νέο της όνομα Türkiye αντί για Turkey.
Τουριστική προπαγάνδα με το Αιγαίο
Τουριστική καμπάνια της Τουρκίας από τον αρμόδιο φορέα τουρισμού, προτρέπει τουρίστες να επισκεφθούν το «Turkaegean», «Turkiye Egéene» στα γαλλικά, «Türkische Ägäis» στα γερμανικά.
Σημειώνεται ότι το Αιγαίο Πέλαγος ονομάζεται στα τουρκικά και ως “Θάλασσα των Νησιών” (Adalar Denizi), “Άσπρη Θάλλασα” (Ak Deniz) καθώς και Ege Denizi (Θάλασσα του Αιγαίου). Οι Τούρκοι ονομάζουν τις θάλασσες που περικλείουν την Τουρκία με ονομασίες χρωμάτων. Έτσι, Καρα Ντενίζ (Μαύρη Θάλασσα) είναι ο Εύξεινος Πόντος, Ακ Ντενίζ (Άσπρη Θάλασσα) το Αιγαίο Πέλαγος.
Τουρκοποίηση
Η αδυναμία των Τούρκων στην προσπάθεια τους να βρουν την ταυτότητα τους, τους οδηγεί στο να δημιουργήσουν μια νέα ταυτότητα ή να εκτουρκίσουν ότι μπορούν.
Έτσι για τη νέα τουρκική γλώσσα χρησιμοποίησαν τη δομή της γερμανικής με τη βοήθεια Γερμανών γλωσσολόγων, εξ ου και διαβάζεται ανάποδα.
Επίσης, το Ίδρυμα Τουρκικής Γλώσσας έχει τη δυνατότητα να καταργήσει χρησιμοποιούμενες τουρκικές λέξεις που συνδέονται με την ελληνική και άλλες γλώσσες και δεν μπορούν να συνδεθούν με μία από τις Γλώσσες της Ανατολίας. Με την ίδρυση του στις 12 Ιουλίου 1932 κατόπιν εντολής του Μουσταφά Κεμάλ, το Ίδρυμα Τουρκικής Γλώσσας ξεκίνησε εκκαθάριση της τουρκικής γλώσσας από λέξεις ξένης προέλευσης. Τονίζεται ότι λόγω της σημασίας που έδινε ο Κεμάλ στην γλώσσα και στην ιστορία, άφησε όλα του την περιούσια στο εν λόγω Ίδρυμα καθώς και στην Ιστορική Εταιρεία. Ο προϋπολογισμός αυτών των δύο ιδρυμάτων εξακολουθεί να καλύπτεται από την κληρονομιά του Κεμάλ.
Στα πλαίσια αυτά, τουρκοποιούν αρχαίους Έλληνες που γεννήθηκαν στην Μικρά Ασία, μνημεία, γεγονότα και άλλα πολλά.
Βάσει των παραπάνω καθώς και της διαχρονικής αμφισβήτησης της ονομασίας του Αιγαίου εμφανίστηκε και το «Τουρκοαιγαίο». (αρχειοθετημένη σελίδα της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας για την ιστορική ονομασία του Αιγαίου)
«Turkaegean»: Ιστορικό δεδομένο με αξιώσεις
Αν και στην διαδικτυακή κοινότητα πλάθονται συνεχώς σύνθετες λέξεις για περικλύσουν σε μια σύνθετη νέα λέξη πολλά νοήματα, η γέννηση του «Τουρκοαιγαίου», δεδομένης της τακτικής της Τουρκίας, δεν μπορεί επ’ουδενί να ενταχθεί στην ίδια κατηγορία.
Το «Τουρκοαιγαίο» είναι καθαρά ενέργεια στα πλαίσια οργανωμένης προπαγάνδας, που όταν εδραιωθεί στη συνείδηση θα δύναται να χρησιμοποιηθεί ως ιστορικό δεδομένο που θα γεννά αξιώσεις.
Στην Ελλάδα είναι γνωστή η τακτική, όταν τα φερέφωνα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επικαλούνταν χάρτες για την Μακεδονία ώστε να αιτιολογήσουν το ξεπούλημα του ονόματος στους Σκοπιανούς…
Διαβάστε επίσης: Ναι από Ευρώπη, όχι από ΗΠΑ στο προπαγανδιστικό brand name Turkaegean της Τουρκίας