8.8 C
Athens
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

ΣΣΕ: Γιατί δεν γράφουμε για την 6η θέση της ανάμεσα σε 25 Στρατιωτικές Σχολές από όλο τον κόσμο

ΑρχικήΕλλάδαΣΣΕ: Γιατί δεν γράφουμε για την 6η θέση της ανάμεσα σε 25 Στρατιωτικές Σχολές από όλο τον κόσμο

Ποια είναι ιστοσελίδα που κατέταξε την ΣΣΕ στην 6η θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο.

Πριν λίγες ημέρες άρχισε να διακινείται στο διαδίκτυο δημοσίευμα ιστοσελίδας σύμφωνα με το οποίο η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων – ΣΣΕ είναι στην 6η θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο.

Το δημοσίευμα το είδαμε και εμείς αλλά δεν το αναδημοσιεύσαμε γιατί… δεν εμπιστευθήκαμε την ιστοσελίδα.

Ψάξαμε να δούμε με ποια κριτήρια έγινε η κατάταξη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “για τον καθορισμό των 25 καλύτερων στρατιωτικών σχολών στον κόσμο, χρησιμοποιήθηκε μια σχολαστική διαδικασία αξιολόγησης, λαμβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήρια για να εξασφαλιστεί μια ολοκληρωμένη και αντικειμενική κατάταξη.” Τα κριτήρια αυτά, ήταν:

  • Ακαδημαϊκή Φήμη: Η ακαδημαϊκή υπόσταση κάθε στρατιωτικής σχολής αξιολογήθηκε, λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα του διδακτικού προσωπικού, τη διαπίστευση και τα αξιοσημείωτα ακαδημαϊκά επιτεύγματα. Τα σχολεία με αυστηρά και καλά δομημένα ακαδημαϊκά προγράμματα έλαβαν μεγαλύτερη προσοχή.
  • Προγράμματα εκπαίδευσης: Μια κρίσιμη πτυχή της αξιολόγησης περιελάμβανε μια ενδελεχή εξέταση της πληρότητας και της αποτελεσματικότητας των προσφερόμενων προγραμμάτων στρατιωτικής εκπαίδευσης. Σχολεία με καλά προγράμματα σπουδών που καλύπτουν διάφορες πτυχές της στρατιωτικής επιστήμης και στρατηγικής έλαβαν ευνοϊκές βαθμολογίες.
  • Εγκαταστάσεις και πόροι: Η διαθεσιμότητα και η ποιότητα των εγκαταστάσεων και των πόρων έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία επιλογής.
  • Παγκόσμια Αναγνώριση: Δόθηκε προσοχή στη διεθνή φήμη κάθε στρατιωτικής σχολής. Τα σχολεία που αναγνωρίζονται παγκοσμίως για την εξαιρετική συνεισφορά τους στη στρατιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση είχαν προτεραιότητα στη διαδικασία επιλογής.
  • Εξωσχολικές Δραστηριότητες: Εξετάστηκε η διαθεσιμότητα και η ποιότητα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, αναγνωρίζοντας σχολεία που παρέχουν ποικίλες ευκαιρίες στους μαθητές να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, τους συλλόγους και την κοινωνική υπηρεσία, συμβάλλοντας σε μια ολιστική εκπαιδευτική εμπειρία.
Εικόνα (screenshot) από το startskool.com
Εικόνα (screenshot) από το startskool.com

Το “καλύτερο” που βρήκαμε ήταν μια “αποποίηση” του συντάκτη “Okere Samuel”, ο οποίος γράφει ότι “αν και οι κατατάξεις δεν συνδέονται με καμία επίσημη αρχή, βασίζονται σε ενδελεχή έρευνα (τίνος είναι το ερώτημα), συμπεριλαμβανομένων των ακαδημαϊκών προγραμμάτων, της φήμης, της επιτυχίας των αποφοίτων και άλλων σχετικών παραγόντων.” Ο δημιουργός της λίστας ενθαρρύνει τους αναγνώστες “να εξερευνήσουν πρόσθετες πηγές για μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση.”

Εικόνα (screenshot) από το startskool.com
Εικόνα (screenshot) από το startskool.com

Έπειτα, θελήσαμε να δούμε την σελίδα “About” που να αναφέρει εάν είναι οργανισμός, ίδρυμα κ.λπ. Μάθαμε ότι “είναι μια διεθνής διαδικτυακή πύλη για φοιτητές με μια ομάδα ειδικών ερευνητών που φέρνει στους φοιτητές χρήσιμες πληροφορίες για σπουδές στο εξωτερικό, πανεπιστήμια με χαμηλά και φθηνά δίδακτρα και τόσα άλλα για να διασφαλίσει ότι οι φοιτητές σε όλο τον κόσμο είναι καλά ενημερωμένοι και σωστά καθοδηγούμενοι, ώστε να μπορεί να έχει μια ομαλή ακαδημαϊκή εμπειρία ιστιοπλοΐας. Με το κριτικά ερευνημένο και φιλικό προς τον αναγνώστη περιεχόμενό μας, ελπίζουμε να προσεγγίσουμε πολλούς μαθητές σε όλο τον κόσμο και να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν τους ακαδημαϊκούς τους στόχους.”

Εικόνα (screenshot) από το startskool.com
Εικόνα (screenshot) από το startskool.com

Κατόπιν, προσπαθήσαμε να δούμε εάν έχει διαδικτυακή παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Βρήκαμε ότι, έχει σελίδα στο facebook την οποία διαχειρίζονται 3 άτομα από τη Νιγηρία, δημιουργήθηκε το 2020 και έχει λιγότερους από 250 ακολούθους.

Τέλος, από την υπηρεσία Similar Web θελήσαμε να δούμε από ποια μέρη του κόσμου επισκέπτονται την ιστοσελίδα. Περιμέναμε να δούμε επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Αντί αυτού είδαμε επισκέπτες από Μαλδίβες, Βιετνάμ, Ινδία, Νιγηρία και Ρωσία (Φεβρουάριος 2024).

Εικόνα (screenshot) από similarweb.com
Εικόνα (screenshot) από similarweb.com

Από την διαδικτυακή εμπειρία μας, δεν βρήκαμε κάποιο στοιχείο που μπορούσε να μας πείσει να αναφέρουμε αυτή την επιτυχία της ΣΣΕ. Επιλέξαμε να μην γράψουμε τίποτα, μέχρι που είδαμε ανάρτηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια με άρθρο από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) που είχε τίτλο “Στην 6η θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο η Ευελπίδων“.

Εικόνα (screenshot) από το twitter.com
Εικόνα (screenshot) από το twitter.com

Μετά τη δημοσίευση του ΑΠΕ-ΜΠΕ έγινε χαμός στο ελληνόφωνο διαδίκτυο. Εμείς, συνεχίζουμε να μην θέλουμε να γράψουμε για την λίστα. Μα, γιατί άραγε;

Με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες με “έρευνες” και “κατατάξεις” για τις 10 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο, τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο, τις 50 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο κοκ. Τα εν λόγω άρθρα είναι απλά για αύξηση της κίνησης της ιστοσελίδας. Τόσο απλά. Όταν θα υπάρξει έρευνα και κατάταξη από επίσημο φορέα, θα γράψουμε.

Διαβάστε επίσης

Check out other tags:

Δημοφιλή Άρθρα