5.6 C
Athens
Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024

Αντιαεροπορικοί πύραυλοι Sea Sparrow πάνε στην Ουκρανία μέσω ΗΠΑ

Η Ελλάδα θα πωλήσει στις ΗΠΑ αντιαεροπορικούς...

Σαν Σήμερα 28 Δεκεμβρίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 28 Δεκεμβρίου....

Αστυνομία: Αγόρασε 19 οχήματα 4X4 Ford για την ΟΠΚΕ

Η Αστυνομία παρέλαβε σήμερα 27 Δεκεμβρίου 2024,...

Περί Σημαίας στα αποκαλυπτήρια στη Ξάνθη: Ασχετοσύνη των πάντων!

ΑρχικήΕλλάδαΠερί Σημαίας στα αποκαλυπτήρια στη Ξάνθη: Ασχετοσύνη των πάντων!

Στις 20 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας στην Ξάνθη, τα Αποκαλυπτήρια Μνημείου στη μνήμη των 526 Εβραίων της Ξάνθης.

Αποκαλυπτήρια Μνημείου στη μνήμη των 526 Εβραίων της Ξάνθης

Το Μνημείο ήταν σκεπασμένο με μια υπερμεγέθη Εθνική Σημαία η οποία σερνόταν στο έδαφος και συγκεκριμένα πάνω στην βάση του Μνημείου.

Αποκαλυπτήρια Μνημείου στη μνήμη των 526 Εβραίων της Ξάνθης. Φωτογραφίες: Βίντεο YouTube/Δήμος Ξάνθης
Αποκαλυπτήρια Μνημείου στη μνήμη των 526 Εβραίων της Ξάνθης. Φωτογραφίες: Βίντεο YouTube/Δήμος Ξάνθης

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποίησαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης και ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ.

Φωτογραφίες: Βίντεο YouTube/Δήμος Ξάνθης

Κατά την αποκάλυψη του Μνημείου τράβηξαν και οι τρεις την Σημαία, η οποία σύρθηκε στο έδαφος και έπειτα ο Δήμαρχος την τοποθέτησε ως μπόγο στη βάση του Μνημείου (πίσω και δεξιά από αυτό όπως κοιτάμε την πρόσοψη).

“Στην Πέτρα του. Πάνω στα 526 βότσαλα, με τα οποία φτιάχτηκε, για να συμβολίζει τις 526 ψυχές των Ελλήνων Εβραίων της Ξάνθης…”, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ξάνθης.

Στην ίδια ανακοίνωση ο Δήμος Ξάνθης αναφέρει επίσης ότι “η μεγάλη σημαία, βάσει πρωτοκόλλου, που σκέπασε το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, φυσικά και δεν πετάχτηκε”.

Μετά την αποκάλυψη του Μνημείου η υπουργός Παιδείας, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ΚΙΣΕ επέστρεψαν στις θέσεις του και κατόπιν ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων. Σε αυτό το μεσοδιάστημα η Σημαία απομακρύνθηκε από το Μνημείο.

Η Νίκη Κεραμέως καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο στη μνήμη των 526 Εβραίων της Ξάνθης. Φωτογραφίες: Βίντεο YouTube/Δήμος Ξάνθης

Όπως αναφέρει ο Δήμος Ξάνθης “ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης τη μετέφερε, για να παραληφθεί από εργαζόμενους που δεν ήταν δυνατόν να προσεγγίσουν το Μνημείο. Τα παιδιά του Δήμου δίπλωσαν τη σημαία τηρώντας την προβλεπόμενη διαδικασία. Πολλοί συνδημότες μας, που παρακολουθούσαν την εκδήλωση εκ του μακρόθεν έγιναν κοινωνοί αυτού του γεγονότος.”

Μάλιστα… Ξεκινάμε λοιπόν!

Νόμος περί της Εθνικής Σημαίας

Σύμφωνα με την παράγραφο 11.γ του Νόμου 851/1978 “Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας” (ΦΕΚ Α-233/22-12-1978):

“Η Εθνική Σημαία δεν χρησιμοποιείται προς κάλυψιν αγάλματος ή προτομής. Εις την περίπτωσιν ταύτην δύναται να χρησιμοποιηθεί ύφασμα με τα Εθνικά χρώματα.”

Θα πει κάποιος “έξυπνος”, μα ο Νόμος αναφέρεται σε άγαλμα ή προτομή, εδώ δεν είχαμε ούτε άγαλμα ούτε προτομή. Τον κακό του τον καιρό!

Στο ερώτημα εάν έχει αλλάξει ο Νόμος και η Εθνική Σημαία δύναται να καλύπτει το οτιδήποτε που πρόκειται να αποκαλυφτεί, η απάντηση είναι αρνητική.

Τότε για ποιον λόγο έχει ατονίσει ο έλεγχος εφαρμογής του Νόμου ώστε “οι μη συμμορφούμενοι προς τας διατάξεις του παρόντος νόμου και των εις εκτέλεσιν αυτού εκδιδομένων Π. Δ/των” να “τιμωρούνται δια κρατήσεως μέχρι 2 μηνών, ή προστίμου ή και δι’ αμφοτέρων των ποινών τούτων, εφ’ όσον κατ’ άλλας διατάξεις δεν προβλέπεται βαρυτέρα ποινή”;

Φυσικά κανένας δεν γνωρίζει τί αναφέρει ο Νόμος πόσο μάλλον ότι υπάρχει. Για αυτό βλέπουμε συνεχώς παρανομίες.

Η Εθνική Σημαία είναι ελεύθερη να κυματίζει μόνο σε ιστό!

Η Εθνική Σημαία υπερασπίζεται μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος και δεν “υπερασπίζει” διπλωμένη σε στυλάρια.

Η Εθνική Σημαία ποτέ δεν ακουμπάει στο έδαφος ούτε και σε βότσαλα ό,τι και να συμβολίζουν αυτά!

Η Εθνική Σημαία είναι Ιδέα!

Τελευταίο, προς τους ιστότοπους, ειδικά με θεματολογία σχετική με τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Άμυνα και την Ασφάλεια της Πατρίδας, όταν αναφερόμαστε στη Σημαία, το γράμμα -Σ- είναι κεφαλαίο. Όταν αναφερόμαστε σε οποιαδήποτε άλλη σημαία πλην της Εθνικής Σημαίας, το γράμμα -σ- είναι πεζό/μικρό. Το ίδιο ισχύει για τους Δήμους που εκδίδουν ανακοινώσεις όπως ο Δήμος Ξάνθης.

Επίσης, Πατρίδα με -Π- κεφαλαίο.

Διαβάστε επίσης

Check out other tags:

Δημοφιλή Άρθρα