19.7 C
Athens
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025

Συνάντηση Μητσοτάκη με ελληνικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους...

Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2025: Μέχρι 29 Απριλίου τα ελλιπή δικαιολογητικά

Μέχρι 29 Απριλίου τα ελλιπή δικαιολογητικά για...

24 Απριλίου: Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Αρμενίων: Σύμφωνα με το Νόμο 2397/1996, η Ελλάδα αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία.

Σαν Σήμερα 31 Δεκεμβρίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

ΕλλάδαΣαν Σήμερα 31 Δεκεμβρίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 31 Δεκεμβρίου. Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία.

Το 1800 κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στην Κέρκυρα, γίνεται έπαρση της σημαίας της ανεξάρτητης Πολιτείας των Επτανήσων.

Το 1822 οι δυνάμεις του Ομέρ Βρυώνη λύουν την πολιορκία του Μεσολογγίου που είχε αρχίσει σχεδόν ένα μήνα πριν, στις 25 Οκτωβρίου, και συμπτύσσονται στην Ήπειρο ώστε να μην αποκλειστούν στην Αιτωλοακαρνανία. Στο στρατόπεδο τους εγκατέλειψαν πολλά πυροβόλα, αποσκευές και εφόδια.

Το 1940 το υποβρύχιο “Κατσώνης”, με κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Αθανάσιο Σπανίδη, βυθίζει με βολή πυροβόλου το ιταλικό πετρελαιοφόρο «Κουίντο», έξω από τα χωρικά ύδατα της Γιουγκοσλαβίας.

Διαβάστε επίσης

Check out other tags:

Δημοφιλή Άρθρα