Σάββατο 20/07/2024

ΝΔ: Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τη 12χρονη του Κολωνού

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε για τη 12χρονη του Κολωνού. Για fake news κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ.

Αφορμή στάθηκε η καταγγελλόμενη επίθεση με μαχαίρι σε βάρος της.

Την αρχή έκανε το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατηγορώντας την Κυβέρνηση της ΝΔ ότι “είναι ανίκανη να προστατεύσει ένα 12χρονο”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η Υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου “έδωσε τη διεύθυνση του παιδιού και της οικογένειάς της για να την επισκέπτονται οι «αγαθοί» πολίτες με τις κουκούλες, τα μαχαίρια και τις πέτρες.”

ΝΔ: Η αθλιότητα του εθισμένου στα fake news ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια!

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ fake news αναφορικά με το ότι η Δόμνα Μιχαηλίδου έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της 12χρονης κοπέλας.

“Η αλήθεια είναι ότι οι πληροφορίες για το πού βρίσκεται η 12χρονη, είχαν δοθεί από τον προηγούμενο δικηγόρο της οικογένειας, κ. Απόστολο Λύτρα, κατά τη διάρκεια αλλεπάλληλων τηλεοπτικών συνεντεύξεών του τον Νοέμβριο του 2022 και αναπαρήχθησαν από πολλές μεγάλες ιστοσελίδες, εκπομπές κτλ.”, σημειώνει στην ανακοίνωση η ΝΔ.

“Σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο, η Υφυπουργός, στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου, κλήθηκε να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή κ. Κρίτωνα Αρσένη. Ο ερωτών Βουλευτής ζητούσε να μάθει τις ενέργειες που έχουν γίνει για την προστασία, την ψυχολογική στήριξη και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για την ανήλικη. Η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ως όφειλε, απάντησε στη Βουλή, βάσει των εκθέσεων των ομάδων παιδικής προστασίας των Δήμων Λευκάδος και Αθηναίων. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ουδεμία νέα πληροφορία δεν έδωσε, πέραν όσων ήταν ήδη γνωστές. Όλα τα ανωτέρω έχουν ήδη απαντηθεί εδώ και μήνες από την ίδια την Υπουργό. Παρ’ όλα αυτά, η αντιπολίτευση επιμένει να επαναφέρει ψευδείς ειδήσεις εργαλειοποιώντας με κυνισμό ακόμα και τόσο ευαίσθητες υποθέσεις και αδιαφορώντας σταθερά για την αλήθεια.”, καταλήγει το Γραφείο Τύπου της ΝΔ. (σσ η αναφερόμενη ερώτηση με τίτλο: Καμία βοήθεια για τη 12χρονη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και την οικογένειά της στον Κολωνό).

Στο σημείο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι στα πλαίσια της αποκλειστικότητας για αύξηση της τηλεθέαση και της επισκεψιμότητας αναφέρουν συχνά πληροφορίες (πχ αναφορά στην Εισαγγελία Λευκάδας).

Θεοδωρικάκος: Με φόρα στην κατηφόρα η αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Στην υπόθεση παρενέβη και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος καλώντας να γίνει σεβαστή, σε κάθε της λεπτομέρεια η σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της Αστυνομίας. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ “μπήκε με φόρα στην κατηφόρα της αθλιότητας, εκτοξεύοντας πρωτοφανή ψέματα και συκοφαντίες, παίζοντας μικροκομματικά παιχνίδια πάνω στο δράμα ενός 12χρονου παιδιού.”

Νωρίτερα η Πόπη Τσαπανίδου είπε, αναφερόμενη στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: “τον ακούσαμε επίσης να μιλά για φροντίδα προς τους ευάλωτους, όταν το 12χρονο κοριτσάκι που εξέδιδαν παιδοβιαστές, μένει απροστάτευτο και το απειλούν και το μαχαιρώνουν, όσοι φοβούνται μην τους αναγνωρίσει.”

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για 12χρονη

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΖΥΡΙΖΑ:

“Το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την χθεσινή άγρια και εκφοβιστική – αν όχι δολοφονική – επίθεση που δέχθηκε η 12χρονη, θύμα βιασμών και μαστροπείας στον Κολωνό, καταγγέλλει στην κοινή γνώμη την παντελή ανικανότητα της Κυβέρνησης να προστατεύσει και να παράσχει την αναγκαία κοινωνική συνδρομή προς ένα 12χρονο πολυτραυματισμένο και πολλαπλώς κακοποιημένο παιδί.

Το ακραίο αυτό επεισόδιο, αποτελεί καθρέφτη ενός συστήματος που περιέχει την έκπτωση όλων των αξιών, την εκμετάλλευση ανθρώπων, την διαπλοκή, την σκληρότητα, τη βία, τον ατομικισμό, την ανέχεια, τις κάθε μορφής ανισότητες. Δυστυχώς η 12χρονη συνεχίζει να στέκεται και να παλεύει στην ουσία μόνη της και εκτεθειμένη. Οι θεματοφύλακες του ρυπαρού αυτού κοινωνικού συστήματος μαζί με τους δράστες, κρύβονται, καλύπτουν τα πρόσωπα και απειλούν. Δηλώνουν όμως την εκφοβιστική παρουσία και τις προθέσεις τους, όχι μόνο προς την 12χρονη, αλλά και σε όλους εμάς, σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Προσπαθούν με τη βία των ενστίκτων τους και τη βία του δήθεν ισχυρού, να μας επιβάλλουν τη παρακμή, τη σήψη, την νοσηρότητα του δικού τους κόσμου.

Η Κυβέρνηση όμως αδιαφορεί και κωφεύει το ολιγότερο!!! Ο κ. Μητσοτάκης, εξακολουθεί να προβάλει έναν λαμπερό εξωπραγματικό κόσμο και προσπαθεί να μας πείσει ότι τον ζούμε κιόλας! Είναι ο πρωθυπουργός που δεν γνωρίζει τίποτε ή δεν τον αφορούν τα δύσκολα, τα ταπεινά, τα δεινά της πραγματικής ζωής του απλού ταλαιπωρημένου πολίτη. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, επίσης δεν ξέρει τίποτα για την Greek Mafia, για το οργανωμένο έγκλημα, δε μπορεί να προστατεύσει ένα δωδεκάχρονο κορίτσι αλλά επιμένει πως είναι ικανός να προστατεύσει τους πολίτες όλης της χώρας! Η Υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων κ. η Δόμνα Μιχαηλίδου, τα έχει κάνει όλα τέλεια και τόσο ολοκληρωμένα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, που όμως δεν βρίσκουν ούτε μια λέξη να πουν για το τεράστιο ατόπημά της να δώσει τη διεύθυνση του παιδιού και της οικογένειάς της για να την επισκέπτονται οι «αγαθοί» πολίτες με τις κουκούλες, τα μαχαίρια και τις πέτρες.

Είναι όλοι τους υπόλογοι στον Ελληνικό λαό! Και οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και επιτέλους να δράσουν αποτελεσματικά έστω και τώρα. Και όχι για να τα κουκουλώσουν για άλλη μια φορά!!! Οι πολίτες έχουν καταλάβει πλέον ότι δεν μας αξίζουν αυτοί οι πολιτικοί που συντηρούν και περιφρουρούν την διαφθορά, τη βία, την κοινωνική παρακμή. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ!

Το τμήμα μας και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν διατυπώσει εγκαίρως τις ολοκληρωμένες προτάσεις τους για ένα πλήρες δίκτυο πρόληψης, προστασίας και συνεχούς συνδρομής στα θύματα – και πρωτίστως στα παιδιά – από κακοποιητικές συμπεριφορές πάσης μορφής.

Η 12χρονη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ! Έχει όλους εμάς κι εμείς έχουμε αξίες, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, όνειρα και το όραμα ενός καλύτερου κόσμου. Σε αυτόν τον κόσμο οι πέτρες χρειάζονται μόνον για να κτίζουν σπίτια και οι κουκούλες για να ζεσταίνουν. Ο φόβος δεν μας αφορά! Είμαστε πολλοί και πολλές και είμαστε αποφασισμένοι στις 21 Μαΐου να τελειώσουμε με τους προστάτες της διαφθοράς!”

Τελευταία Νέα

Κτηματολόγιο: Οι χάκερς δεν απόκτησαν πρόσβαση στη Βάση Δεδομένων από την κυβερνοεπίθεση

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προέβη σε νέα ενημέρωση για...

ΣΜΥΝ: Ξεκίνησε ο Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους στη Μεσόγειο για το 2024

Ξεκίνησε ο Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους (ΘΕΠ 2024) της ΣΜΥΝ στη Μεσόγειο.

Νίκος Δένδιας: Η ΑΣΔΥΣ είναι απαραίτητο τμήμα της Ατζέντας 2030 για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ικανοποιημένος από αυτά που είδε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας...

ΚΥΣΕΑ: Το Πολεμικό Ναυτικό αποκτάει το UAS Camcopter S-100 για τις φρεγάτες FDI

Το μη επανδρωμένο ελικόπτερο Schiebel Camcopter S-100 θα αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό για τις φρεγάτες FDI.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Τελευταία Νέα

Κτηματολόγιο: Οι χάκερς δεν απόκτησαν πρόσβαση στη Βάση Δεδομένων από την κυβερνοεπίθεση

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προέβη σε νέα ενημέρωση για...

ΣΜΥΝ: Ξεκίνησε ο Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους στη Μεσόγειο για το 2024

Ξεκίνησε ο Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους (ΘΕΠ 2024) της ΣΜΥΝ στη Μεσόγειο.

Νίκος Δένδιας: Η ΑΣΔΥΣ είναι απαραίτητο τμήμα της Ατζέντας 2030 για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ικανοποιημένος από αυτά που είδε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας...

ΚΥΣΕΑ: Το Πολεμικό Ναυτικό αποκτάει το UAS Camcopter S-100 για τις φρεγάτες FDI

Το μη επανδρωμένο ελικόπτερο Schiebel Camcopter S-100 θα αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό για τις φρεγάτες FDI.