19.1 C
Athens
Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2025

ΥΠΕΘΑ: Τα εορταστικά γκρουπ Πάσχα 2025 για Στρατιωτικούς

Τα εορταστικά γκρουπ 2025 για το Πάσχα...

Σαν Σήμερα 31 Μαρτίου στην Στρατιωτική Ιστορία

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 31 Μαρτίου....

Συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη αμυντικών εταιρειών στο Ισραήλ (IAI, Rafael, Elbit Systems)

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Χέρτζογκ, Νετανιάχου και στελέχη...

Λίβανος: Γιατί πήγε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μαζί με τον Πρωθυπουργό

ΕλλάδαΛίβανος: Γιατί πήγε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μαζί με τον Πρωθυπουργό

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Λίβανο (16/12), συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Λιβανέζο ομόλογό του, Νατζίμπ Μικάτι (Najib Mikati) και με τον Πρόεδρο της Βουλής του Λιβάνου, Ναμπίχ Μπέρι (Nabih Berri). Επίσης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι’.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης μετέβη στο Λίβανο, για να διερευνηθούν τρόποι με τους οποίους η Ελλάδα θα μπορούσε να συνδράμει τις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με την αποτελεσματική εφαρμογή της εκεχειρίας.

Για αυτό το λόγο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου, Στρατηγό Τζόσεφ Αούν (Joseph Aoun).

Υπενθυμίζεται ότι, από το 2006 η Ελλάδα συμμετέχει στην Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL: United Nations Interim Force In Lebanon), με μία Φρεγάτα και προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού (115 άτομα, ενημέρωση: 1 Νοεμβρίου 2024).

  • Ακολουθήστε την ΑΜΥΝΑ στο Google News

Διαβάστε επίσης

Check out other tags:

Δημοφιλή Άρθρα