Θα γίνει μετεγκατάσταση του ΚΕΑΠ και της 1ης ΤΑΞΚΔΑΛ από τη Ρεντίνα στη Δράμα;
Ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος με επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια αιτείται τη μετεγκατάσταση της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών (1 ΤΑΞΚΔ-ΑΛ) και του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) από τη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης στη Δράμα.
Οι λόγοι που επικαλείται ο Δήμαρχος Δράμας είναι η “ανάπτυξη και στήριξη της περιοχής”, ενώ παράλληλα θα “βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης του προσωπικού”.
Ο Δήμος Δράμας δεν θα κτίσει νέο Στρατόπεδο αλλά θα χρησιμοποιηθεί το υπάρχων Στρατόπεδο “Παπαργύρη” όπου εδρεύει η Ε’ Μοίρα Καταδρομών (Ε’ ΜΚΔ).
Αιτιολογίες που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος είναι (αντιγράφουμε κατά λέξει):
“1.Ενίσχυση του Στρατοπέδου “Παπαργύρη”: Η 5η Μοίρα Καταδρομών αποστέλλει σε μόνιμη βάση προσωπικό για την ενίσχυση της φρουράς του στρατοπέδου της Ρεντίνας. Η μετεγκατάσταση θα ελαχιστοποιήσει την ανάγκη αυτής της ενίσχυσης και θα αυξήσει τη λειτουργική αποτελεσματικότητα.
2.Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης: Η διαμονή των μόνιμων υπηρετούντων στελεχών στη Ρεντίνα, περιοχή Ασπροβάλτας- Σταυρού, περιοχή παραθαλάσσια, παρουσιάζει δυσκολίες λόγω των υψηλών ενοικίων και της έλλειψης κατοικιών. Η Δράμα προσφέρει πιο προσιτές και άνετες συνθήκες διαβίωσης για το προσωπικό.
3.Διατήρηση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος: Η μετεγκατάσταση δεν θα διαταράξει το επιχειρησιακό περιβάλλον της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών, καθώς η Δράμα βρίσκεται εντός των κύριων οδικών αξόνων που χρησιμοποιούν οι μονάδες, διασφαλίζοντας την επιχειρησιακή συνέχεια και ετοιμότητα.”
Κοιτάξτε, ο καθένας μπορεί να ζητάει το οτιδήποτε, αλλά όταν κάποιος ασχολείται με την πολιτική πρέπει να έχει συμβούλους. Ο Δήμαρχος έχει κάποιον Απόστρατο ως σύμβουλο;
Το “άκυρο” που θα “φάει” από το ΥΠΕΘΑ ο Δήμος Δράμας το θεωρούμε δεδομένο. Η δουλειά (πολιτική) πάντως έγινε. Και από τον Δήμαρχο και από τους Βουλευτές που κατέθεσαν σχετική Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων.
Αυτά από κάποιον που είχε γνωρίσει κάποτε, αυτόν, που μαζί με άλλους, είχαν ονοματίσει τα εμπόδια στο ΚΕΑΠ (Φαέθων, Ταρζάν, Καμήλα κ.λπ.) αφότου δημιουργήθηκαν. Ο “μύθος” λέει ότι η περιοχή δημιουργίας του ΚΕΑΠ είχε επιλεχθεί από Έλληνες και Αμερικάνους των Ειδικών Δυνάμεων.