16.3 C
Athens
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025

Στρατός Ξηράς: 42 παραιτήσεις ΕΠΟΠ και 6 απολύσεις (ΕΔΥΕΘΑ 13/2025)

42 ΕΠΟΠ παραιτήθηκαν από τον Στρατό Ξηράς. Οι...

Σαν Σήμερα 22 Ιανουαρίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 22 Ιανουαρίου....

Market Pass: Αίτηση για ψηφιακή κάρτα ή κατάθεση στην τράπεζα; Πώς δεν θα χάσετε το 20% χωρίς smartphone με NFC

ΕλλάδαMarket Pass: Αίτηση για ψηφιακή κάρτα ή κατάθεση στην τράπεζα; Πώς δεν θα χάσετε το 20% χωρίς smartphone με NFC

Στις 1 Φεβρουαρίου 2023 ανοίγει η πλατφόρμα για την αίτηση για την κάρτα αγορών Market Pass – Πώς θα πάρετε το 100% της ενίσχυσης από την κάρτα αγορών εάν δεν έχετε smartphone με NFC

Δεν έχω NFC για το Market Pass, γιατί να χάσω 20%;

Πως θα πληρωθείτε το 100% και όχι το 80% του επιδόματος εάν δεν έχετε κινητό τηλέφωνο smartphone με NFC ώστε να πάρετε ψηφιακή κάρτα αγορών;

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 242/Β/20-1-2023 η απόφαση 1170/2023 σχετικά με την οικονομική ενίσχυση σε νοικοκυριά για την αγορά ειδών διατροφής με την κάρτα αγορών Market Pass για τους μήνες Φεβρουάριο 2023 έως και Ιούλιο 2023.

Η πλατφόρμα για να υποβάλλουν οι δικαιούχοι αίτηση ώστε να λάβουν το επίδομα για αγορές από καταστήματα τροφίμων ανοίγει στις 1 Φεβρουαρίου 2023.

Οι πολίτες θα εισέρχονται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr με κωδικούς taxisnet και θα πληροφορούνται εάν είναι δικαιούχοι και ποιο είναι το μηναίο επίδομα για αγορές ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού τους.

Έπειτα ο δικαιούχος θα επιλέγει εάν θέλει να λάβει την ενίσχυση υπό τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή στον τραπεζικό λογαριασμό IBAN που θα δηλώσει.

Ψηφιακή κάρτα Market Pass ή κατάθεση στην τράπεζα;

Η πληρωμή του επιδόματος Market pass θα γίνεται με/σε ψηφιακή άυλη κάρτα ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των 2 τρόπων πληρωμής του Market Pass είναι ότι εάν επιλέξετε ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα πληρωθείτε το 100% της δικαιούμενης ενίσχυσης ενώ εάν επιλέξετε κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό θα πληρωθείτε το 80%.

Επισημαίνεται επίσης ότι για να χρησιμοποιήσετε την ψηφιακή χρεωστική κάρτα πρέπει να έχετε smartphone που υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS).

Ακόμα μία διαφορά μεταξύ των 2 τρόπων πληρωμής του επιδόματος Market Pass είναι ότι η πληρωμή με ψηφιακή κάρτα θα γίνεται κάθε μήνα (εντός των πρώτων τριών εργάσιμων ημερών) ενώ η κατάθεση στην τράπεζα κάθε δίμηνο.

Πότε είναι η πληρωμή Market Pass

Συγκεκριμένα, για όσους υποβάλουν αίτηση με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας:

  • έως την 28η Φεβρουαρίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 3η Μαρτίου 2023.
  • από την 1η Μαρτίου έως την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 20ή Μαρτίου 2023.
  • εντός των πρώτων τριών εργάσιμων ημερών κάθε μηνός η ενίσχυση των μηνών Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023.

Για όσους υποβάλουν αίτηση με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό:

  • έως την 28η Φεβρουαρίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 3η Μαρτίου 2023.
  • από την 1η Μαρτίου έως την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 20ή Μαρτίου 2023.
  • έως την 3η Μαΐου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή η ενίσχυση των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023

Τρίτη διαφορά, η εξαργύρωση της ψηφιακής άυλης κάρτας θα γίνεται σε καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και συγκεκριμένα σε Παντοπωλεία, Σούπερ μάρκετ, Κρεοπωλεία, Καταστήματα ζαχαροπλαστικής, Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, Αρτοποιεία, Διάφορα καταστήματα τροφίμων ενώ δεν θα ισχύει σε καταστήματα εστίασης. Τα χρήματα που θα κατατεθούν στην τράπεζα, “τρώγονται” οπουδήποτε ή “καλύπτουν” οποιαδήποτε “τρύπα”.

Market Pass: Πληρωμή με ψηφιακή κάρτα NFC ή κατάθεση στην τράπεζα;
Market Pass: Πληρωμή με ψηφιακή κάρτα NFC ή κατάθεση στην τράπεζα;

Τι είναι NFC στο κινητό τηλέφωνο smartphone

NFC είναι τα αρχικά της φράσης Νear Field Communication που σημαίνει “Επικοινωνία κοντινού πεδίου”.

Η τεχνολογία NFC εφαρμόζεται σε κινητά τηλέφωνα smartphone και επιτρέπει στο κινητό τηλέφωνο να έχει ασύρματη επικοινωνία και ανταλλαγή δεδομένων με άλλες συσκευές από πολύ μικρή απόσταση, όπως πχ ένα POS.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία NFC στο κινητό τηλέφωνο

Για να μάθετε αν το τηλέφωνό σας διαθέτει NFC αρχικά ανοίξτε τις Ρυθμίσεις. Έπειτα στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε NFC.

Αν βρείτε το NFC, πατήστε το για να ενεργοποιηθεί.

Εάν δεν βρείτε το NFC, τότε το τηλέφωνό σας δεν είναι συμβατό με την εν λόγω τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών και δεν μπορείτε να εκδώσετε την άυλη ψηφιακή κάρτα Market Pass.

Σημειώνεται ότι για να χρησιμοποιήσετε την άυλη ψηφιακή κάρτα θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει ψηφιακό πορτοφόλι. Για συσκευές Android το Google Wallet και για συσκευές iOS το Apple Pay.

Δεν έχω NFC για το Market Pass, γιατί να χάσω 20%;

Αρχικά πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να προσθέστε τη δυνατότητα NFC σε ένα κινητό smartphone αν αυτό δεν την έχει. Το NFC δεν είναι εφαρμογή app.

Ως εκ τούτου εάν δεν έχετε προσωπικό κινητό τηλέφωνο smartphone με NFC δεν μπορείτε να εκδώσετε την άυλη ψηφιακή κάρτα για το επίδομα Market Pass και να πληρωθείτε το 100% της δικαιούμενης επιδότησης.

Τεχνολογικός ρατσισμός

Άδικο; Κατάφωρα ΝΑΙ! Διότι δεν μπορεί να είναι υποχρεωμένος ο πολίτης να διαθέτει κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας ώστε να λάβει μία κρατική επιδότηση. Που στην τελική, εάν είχε τέτοιο smartphone δεν θα χρειαζόταν επιδόματα για να “βγάλει” το μήνα. Επίσης, υπάρχουν εκείνοι και εκείνες που από επιλογή αρκούνται στο παλιό NOKIA με τα πλήκτρα και τα SMS. Τεχνολογικός ρατσισμός. Τέλος πάντων…

Ακολουθώντας την εκπαίδευση (sic) που δίνει το Κράτος στους πολίτες του, αυτήν που τους θέλει να βρίσκουν τρύπες, γεννάται το ερώτημα… πώς θα πληρωθώ το 100% της δικαιούμενης επιδότησης Market Pass και όχι το 80% εάν δεν έχω κινητό τηλέφωνο με NFC;

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι -εκτός του να αγοράσετε- να χρησιμοποιήσετε smartphone με NFC ενός ατόμου που εμπιστεύεστε, και είναι πρόθυμο να σας το δανείσει για να “γίνει η δουλειά”.

Αυτό που κάναμε εμείς με το Fuel Pass ήταν να βάλουμε στο κινητό που δανειστήκαμε την δικιά μας κάρτα SIM και με τους δικούς μας κωδικούς taxisnet και το δικό μας e-mail, εκδώσαμε την ψηφιακή κάρτα.

Το ίδιο θα κάνουμε και αυτή την φορά. Έπειτα, θα πάμε στο super market, μαζί με το κινητό, θα “φάμε” όλο το ποσό και θα επιστρέψουμε το κινητό. Τον επόμενο μήνα θα κάνουμε το ίδιο. Μετά από 6 μήνες θα έχουμε γίνει εξπέρ στο βγάλε-βάλε και δεν θα έχουμε χαρίσει το 20% στο Κράτος…

Ιδιαίτερη προσοχή επιδεικνύουμε, όταν “βάζουμε” password και username να μην πατάμε αποθήκευση κωδικών και πριν επιστρέψουμε το κινητό να κάνουμε αποσύνδεση από/σε όλα και εκκαθάριση των cookies.

Αυτό θα κάνουμε εμείς, εσάς σας προτείνουμε να αγοράσετε κινητό ή να χαρίσετε το 20%.

Διαβάστε επίσης

Check out other tags:

Δημοφιλή Άρθρα