16.1 C
Athens
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025

Στρατός Ξηράς: 42 παραιτήσεις ΕΠΟΠ και 6 απολύσεις (ΕΔΥΕΘΑ 13/2025)

42 ΕΠΟΠ παραιτήθηκαν από τον Στρατό Ξηράς. Οι...

Σαν Σήμερα 22 Ιανουαρίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 22 Ιανουαρίου....

Κυβερνοεπίθεση: Η Τράπεζα θεμάτων είναι δοκιμή μεγαλύτερης επίθεσης στην Ελλάδα;

ΕλλάδαΚυβερνοεπίθεση: Η Τράπεζα θεμάτων είναι δοκιμή μεγαλύτερης επίθεσης στην Ελλάδα;

Είναι η κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα θεμάτων δοκιμή για μια μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση;

Αυτό το ερώτημα μας ήρθε στο μυαλό όταν μάθαμε την είδηση για την κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα θεμάτων.

Εμείς αντιμετωπίζουμε την εν λόγω κυβερνοεπίθεση ως επίθεση στην Ελλάδα ως κρατική/κυβερνητική οντότητα. Άσχετα με τα αντικυβερνητικά ΜΜΕ τα οποία κάνουν λόγο ειρωνικά για το λεγόμενο ψηφιακό κράτος, η κυβερνοεπίθεση θεωρούμε ότι δεν είναι απλά μια επίθεση για να γελάσουν κάποιοι.

Συνήθως, μια κυβερνοεπίθεση DDοS σε μια ιστοσελίδα γίνεται για να στείλει ένα μήνυμα στον κάτοχό της για κάτι που έπραξε και ήταν αντίθετο στα πιστεύω αυτών που εκδηλώνουν την επίθεση. Σημειώνεται ότι, οι πόροι που απαιτούνται για την ενεργοποίηση botnets που θα κάνουν 165 εκατ. “χτυπήματα” από 114 χώρες είναι αρκετοί και δεν σπαταλιούνται για να σπάσει κάποιος πλάκα. Για αυτό γράψαμε ότι είναι επίθεση κατά του κράτους.

Κυβερνοεπιθέσεις γίνονται κάθε ημέρα και αποκρούονται. Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική στιγμή και το συγκεκριμένο δίκτυο; Η απάντηση είναι απλή, γιατί θα το μάθαιναν όλοι. Εάν η κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα θεμάτων γινόταν τον Φεβρουάριο ούτε καν ανακοίνωση θα εξέδιδαν τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Είναι δοκιμή και αναγνωριστική επιχείρηση για μια μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση; Αυτός ή αυτοί που την σχεδίασαν και υλοποίησαν θέλανε να ελέγξουν την ετοιμότητα και τον χρόνο απόκρισης; Στις ερωτήσεις κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. Βέβαιο όμως είναι ότι ενόψει των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.

Για εμάς δύο είναι οι ύποπτοι, Ρωσία και Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι η Google σε έκθεση της με τίτλο “Ομίχλη του Πολέμου: Πώς η σύγκρουση της Ουκρανίας μεταμόρφωσε το τοπίο απειλών στον κυβερνοχώρο”, προβλέπει αύξηση των ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων κατά της Ουκρανίας καθώς και των μελών του ΝΑΤΟ για το 2023.

Διαβάστε επίσης

Check out other tags:

Δημοφιλή Άρθρα