13.1 C
Athens
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

Σαν Σήμερα 22 Δεκεμβρίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 22 Δεκεμβρίου....

Ένοπλες Δυνάμεις: Οι νέες Μονάδες 1864, 1821 και 1912

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κυριακάτικη ανάρτησή...

parco.gov.gr: Νέα πλατφόρμα για την προστασία των παιδιών στα social media

Νέα εργαλεία για γονείς, η πλατφόρμα parco.gov.gr...

Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής: Τί άλλο θα δούμε!

ΑρχικήΕλλάδαΔιαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής: Τί άλλο θα δούμε!

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου καθιέρωσε την “Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής”

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε τα Παράσημα των Ταγμάτων Αριστείας που απονέμονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα Στρατιωτικά Μετάλλια (Πολεμικά και Μη Πολεμικά) και τις Διαμνημονεύσεις που απονέμονται σε μόνιμους εν ενεργεία Αξιωματικούς και σε μονίμους εξ εφεδρείας Αξιωματικούς, μετά τη συμπλήρωση ενάμιση χρόνου από την ανάκληση τους στην ενέργεια.

Στην εικόνα η Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής (∆ΑΑΤ) που απονέμεται στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων καθώς και σε Έλληνες ιδιώτες, οι οποίοι προσέφεραν όλως διακεκριμένες υπηρεσίες προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πατρίδα. Επίσης, απονέμεται και σε αλλοδαπούς στρατιωτικούς και ιδιώτες για όλως εξαιρετικές ενέργειες, δραστηριότητες, υπηρεσίες και πράξεις που αποβαίνουν επ’ ωφελεία των Ενόπλων Δυνάμεων και του Ελληνικού Έθνους.

Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής

Η Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής απονέμεται με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου σε Έλληνες ή αλλοδαπούς, οι οποίοι συνέβαλαν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και των επιπτώσεών της στις τοπικές κοινωνίες.

Με το Προεδρικό Διάταγμα 95/2021 (ΦΕΚ 224/Α/24-11-2021), καθορίστηκαν τα είδη των Μεταλλίων της Διαμνημόνευσης και τα κριτήρια απονομής.

Τα μετάλλια της Διαμνημόνευσης Μεταναστευτικής Αρωγής είναι η Διαμνημόνευση Α’ Τάξης (Διαμνημόνευση Τιμής) και η Διαμνημόνευση Β’ Τάξης (Διαμνημόνευση Αξίας) και απονέμονται σε δημόσιους λειτουργούς, υπαλλήλους και ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου καθώς και των Υπουργείων που ορίζονται εκάστοτε ως αρμόδια για την αντιμετώπιση επιμέρους ζητημάτων της μεταναστευτικής κρίσης, αιρετά μέλη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη διεθνών οργανισμών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και σε άλλα πρόσωπα που από τη θέση και την εν γένει δράση τους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και των επιπτώσεων της.

Η Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής (ΔΜΑ) απονέμεται σε δύο τάξεις:

α. Α’ Τάξης, απονέμεται στα πρόσωπα για την εξαιρετική συμβολή τους στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και των επιπτώσεών της στις τοπικές κοινωνίες.

β. Β’ Τάξης, απονέμεται στα πρόσωπα για τη σημαντική συμβολή τους στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και των επιπτώσεών της στις τοπικές κοινωνίες.

Σημειώνεται ότι η Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής (ΔΜΑ) έπεται των τιμητικών διακρίσεων των Ταγμάτων Αριστείας της παρ. 2 του άρθρου 46 του Συντάγματος και δεν εξισώνεται με αυτά.

Με την απονομή της διαμνημόνευσης χορηγείται και συνοδευτικό Δίπλωμα, μεγέθους Α4, το οποίο υπογράφεται από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και αναφέρει:

“Σύμφωνα με το άρθρο 46 του ν. 4825/2021 και το προεδρικό διάταγμα υπ’ αρ. …/2021 (Α’ …), ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου (όνομα και επώνυμο Υπουργού) απονέμει την Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Α’/Β’ Τάξης), στον/στην (όνομα του/της δικαιούχου), ως αναγνώριση της ουσιαστικής συμβολής του/της στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και των επιπτώσεών της στις τοπικές κοινωνίες της Ελλάδος”

Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής 2021

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου απονέμει για το έτος 2021 την Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Β’ Τάξης – Διαμνημόνευση Αξίας για την σημαντική συμβολή τους στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και των επιπτώσεών της στις τοπικές κοινωνίες, στους:

α. Δρ. Αντώνη Αυγερινό, Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

β. Fabrice Leggeri, εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής – FRONTEX.

γ. Αλέξιο Μαργαλιά, γενικό διευθυντή του Σωματείου Praksis.

δ. Γεώργιο Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Διαβάστε επίσης

Check out other tags:

Δημοφιλή Άρθρα