Ο Κυβερνήτης του Αεροπλανοφόρου Τρούμαν (USS Harry S. Truman) απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του μετά από σύγκρουση με τουρκικό φορτηγό πλοίο που ανάγκασε το αεροπλανοφόρο να ελλιμενιστεί στον κόλπο της Σούδας.
Το Αεροπλανοφόρο Τρούμαν ενεπλάκη σε σύγκρουση αργά τη νύχτα με το εμπορικό σκάφος Besiktas-M σε μια περιοχή με μεγάλη διακίνηση κοντά στη Διώρυγα του Σουέζ στις 12 Φεβρουαρίου 2025.
Ο Πλοίαρχος Ντέιβ Σνόουντεν (Dave Snowden) απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του αφού το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δήλωσε ότι είχε χάσει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητά του να διοικεί με ασφάλεια το πλοίο. Ο Σνόουντεν θα τοποθετηθεί προσωρινά στο Naval Air Forces Atlantic.
“Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κρατά τους διοικητές με τα υψηλότερα πρότυπα και αναλαμβάνει δράση για να τους καταστήσει υπεύθυνους όταν αυτά τα πρότυπα δεν πληρούνται. Οι ναυτικοί ηγέτες ανατίθενται με σημαντικές ευθύνες στους Ναύτες τους και στα πλοία τους”, αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο Πλοίαρχος Christopher Hill, διοικητής του αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69), θα υπηρετήσει προσωρινά ως προσωρινός διοικητής του Αεροπλανοφόρου Τρούμαν. Το Αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ υποβάλλεται επί του παρόντος σε προγραμματισμένη συντήρηση στο Ναυπηγείο Norfolk Naval Shipyard μετά την ολοκλήρωση μιας εννέαμηνης ανάπτυξης.