20.2 C
Athens
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024

ΥΠΕΘΑ: 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας

ΑρχικήΥΠΕΘΑ: 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) διοργανώνει τον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας “Defence Innovation Challenge”, με θέμα: «Καινοτομώντας στην Επίγνωση της Επιχειρησιακής Κατάστασης» (Situational Awareness Innovation).

Στόχος του ΥΠΕΘΑ είναι, να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας αναδεικνύοντας νέες, πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες/προτάσεις βασισμένες στις νέες τεχνολογίες, οι οποίες να αναδεικνύουν την καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον Τομέα της Άμυνας, στηρίζοντας τόσο τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) όσο και την Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ).

Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας αποσκοπεί στην ανάδειξη, προβολή και επιβράβευση καινοτόμων ιδεών που μπορεί να προέρχονται, τόσο από μεμονωμένα άτομα όσο και από ομάδες νέων επιστημόνων/ερευνητών, επιστημονικού προσωπικού και φοιτητών των Ερευνητικών Κέντρων, ΑΕΙ, ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ της χώρας, εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ, καθώς και επαγγελματιών εργαζομένων σε μικρομεσαίες και νεοφυείς (start-up) επιχειρήσεις, οι οποίοι θεωρούν ότι μέσω των καινοτόμων ιδεών τους μπορούν να αποτελέσουν πολλαπλασιαστή ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Επιπρόσθετα, στόχος του Διαγωνισμού αποτελεί η ώσμωση μεταξύ της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας και λοιπών ερευνητών μέσω της επικοινωνίας, της εύρεσης κοινών σημείων ενδιαφέροντος, καθώς και της ανταλλαγής και σύνθεσης ιδεών για την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας ΥΠΕΘΑ

Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας: Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Στο διαγωνισμό μπορεί να συμμετέχει:

Κάθε φυσικό πρόσωπο Ελληνικής Υπηκοότητας, άνω των 18 ετών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων, που είναι νόμιμος και μόνιμος κάτοικος Ελλάδας και αποτελεί:

  • Εν ενεργεία μόνιμο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Επιστημονικό προσωπικό/φοιτητές των ανωτάτων ακαδημαϊκών (ΑΕΙ, ΑΣΕΙ, ΑΣΣΥ) ιδρυμάτων και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας.
  • Προσωπικό μικρών, μεσαίων και νεοφυών (start–up) επιχειρήσεων που έχουν έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητα στο χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας. 

Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας με δραστηριότητα στην τεχνολογία και την καινοτομία.  

Για τους διακριθέντες προβλέπονται χρηματικά βραβεία, τα οποία θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν ευκαιρίες διάδρασης, εύρεσης κοινών σημείων ενδιαφέροντος και ανταλλαγής ιδεών, τόσο με στελέχη της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας, όσο και με εκπροσώπους ερευνητικών κέντρων και ανεξάρτητους ερευνητές.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δυνατή είτε με την υποβολή πρότασης στη διαγωνιστική διαδικασία, είτε με την υποστήριξη της δράσης (συμμετοχή ως εμπειρογνώμονας, υποστηρίζοντας την επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων, μέντορας ομάδων, χορηγός επικοινωνίας, χορηγός, πάροχος δεδομένων και τεχνολογιών, κ.λπ.) στο σύνδεσμο https://defenceinnovation.gr

Η δράση αυτή διεξάγεται με την υποστήριξη της ελληνικής εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy.

Διαβάστε επίσης

Check out other tags:

Δημοφιλή Άρθρα