7 C
Athens
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024

Σαν Σήμερα 25 Νοεμβρίου στην Στρατιωτική Ιστορία

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 25 Νοεμβρίου....

GORDIAN KNOT 2024: NRDC-GR in Final Phase of NATO Exercise in Thessaloniki, Greece

The NATO Rapid Deployable Corps-Greece (NRDC-GR) is...

Chief of HNDGS decorated Commander of the French 7th Armoured Brigade

Strengthening Ties: Hellenic and French Military Leaders...

EAB: Επιστρέφει στην εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

ΑρχικήΕλλάδαEAB: Επιστρέφει στην εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) επιστρέφει στο Υπουργείο Άμυνας, εστιάζοντας στην παραγωγή drone και αναζητώντας στρατηγικό επενδυτή.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να ενημερώσει τη Βουλή για τις επικείμενες αλλαγές. Η ΕΑΒ, ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου, μετά από χρόνια ζημιών κατέγραψε κέρδη 3,8 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση προχωρά σε αναδιάρθρωση της ΕΑΒ, με βασική κίνηση την επιστροφή της στο Υπουργείο Άμυνας από το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι συζητήσεις με ξένους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας δημιουργίας κοινοπραξίας με εταιρείες όπως η Dassault και η Lockheed Martin, βρίσκονται σε εξέλιξη. Σημαντικό είναι επίσης το ενδιαφέρον από χώρες του Κόλπου για επενδύσεις στην ΕΑΒ.

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία εκτιμά ότι μέχρι το 2027 θα έχει μεγεθύνει τον κύκλο εργασιών της κατά 100%, με συνεχώς αυξανόμενη κερδοφορία. Η ΕΑΒ βρίσκεται πλέον σε μια σταθερά ανοδική πορεία. Συγκεκριμένα:

  • Μέσα στα τελευταία τρία (3) έτη έδωσε προτεραιότητα στην υποστήριξη του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων, και ιδιαίτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, με την παροχή υπηρεσιών υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.
  • Αναβαθμίζει, τηρώντας αυστηρά το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος, ογδόντα τρία (83) F-16 σε επίπεδο Viper και μέχρι σήμερα έχει παραδώσει δεκαπέντε (15) αεροσκάφη.
  • Παραδίδει με συνέπεια τα δύσκολα για συντήρηση πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Πολεμική Αεροπορία, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη της πυροσβεστικής περιόδου.
  • Εκτελεί το πολύ δύσκολο πρόγραμμα της αναβάθμισης των αεροσκαφών αεροναυτικής επιτήρησης P-3 Orion.
  • Εκτελεί το πρόγραμμα συντήρησης των αεροσκαφών C-130.
  • Εξάγει, ως υποκατασκευαστής της Lockheed Martin, το 30% των F-16 και C-130 για την παγκόσμια αγορά και με τον τρόπο αυτό συντελεί, ως εξαγωγική βιομηχανία, στην εισροή συναλλάγματος στη χώρα. Πρόσφατα, δε, υπέγραψε επέκταση αυτών των συμβάσεων κατά 190 εκατ. ευρώ.
  • Αυξάνει τους ρυθμούς της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας εκτελώντας προγράμματα εκπαίδευσης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε μαθητές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν. Επενδύει 20 εκατ. ευρώ σε νέες εγκαταστάσεις, έχοντας περατώσει σε χρόνο-ρεκόρ το νέο Κτίριο Εκπαίδευσης εμβαδού 10.000 τ.μ. και δρομολογεί την ακαδημαϊκή και γεωγραφική επέκταση των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων.
  • Συνεργάζεται με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας και του εξωτερικού για την έρευνα και ανάπτυξη εθνικών προϊόντων, καθώς και για την προώθηση της τεχνολογίας στην Ελλάδα.
  • Αναπτύσσει Μη Επανδρωμένα Εναέρια Οχήματα (UAV), τα οποία στη συνέχεια θα κατασκευάζει και θα διαθέτει στη διεθνή αγορά.
  • Εισέρχεται στον χώρο του Διαστήματος ξεκινώντας με τη συναρμολόγηση και στη συνέχεια με την κατασκευή μικροδορυφόρων, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Αρχή Διαστήματος (ESA – European Space Agency).

Διαβάστε επίσης

Check out other tags:

Δημοφιλή Άρθρα