17.9 C
Athens
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024

Meta: 4 νέες δυνατότητες στο Facebook Messenger

Το Facebook ανακοίνωσε 4 ενημερώσεις για την...

Πολεμική Αεροπορία: Συμμετοχή στην γαλλική Άσκηση ANAXIMANDRE 23

ΑρχικήΣτρατιωτικά ΝέαΠολεμική Αεροπορία: Συμμετοχή στην γαλλική Άσκηση ANAXIMANDRE 23

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην Άσκηση ANAXIMANDRE 23 (ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ 2023)

Η Άσκηση ANAXIMANDRE 2023 διοργανώθηκε από τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις και έλαβε χώρα εντός του FIR Λευκωσίας, με την συμμετοχή Αεροπορικών και Ναυτικών Μονάδων της Γαλλίας.

Στις 5 Απριλίου 2023 η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην Άσκηση με 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 Block 52+. Οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με 2 Αεροσκάφη RAFALE, 1 Αεροσκάφος Εναέριου Ανεφοδιασμού KC-135, 1 Αεροσκάφος Εναέριας Επιτήρησης και Ηλεκτρονικού Πολέμου E-3F, το Αεροσκάφος Θαλάσσιας Περιπολίας (Maritime Patrol Aircraft) ATLANTIQUE 2 (ATL 2) και την Γαλλική Φρεγάτα FS PROVENCE.

Γαλλικό Αεροσκάφος Εναέριου Ανεφοδιασμού KC-135 και Ελληνικό F-16 Block 52+
Γαλλικό Αεροσκάφος Εναέριου Ανεφοδιασμού KC-135 και Ελληνικό F-16 Block 52+

Κατά την διάρκειά της ANAXIMANDRE 23 υλοποιήθηκαν τα παρακάτω επιχειρησιακά αντικείμενα:

  • Επιθετικές (Offensive Counter Air – OCA) Αεροπορικές Επιχειρήσεις.
  • Προσβολή Ναυτικής Δύναμης.
  • Εναέριος Ανεφοδιασμός (Air to Air Refueling – AAR).
  • Αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, αντιαεροπορικής άμυνας και αεροπορικής προσβολής (Air Defence Exercise – ADEX).

Η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την Πολεμική Αεροπορία στην Άσκηση ANAXIMANDRE 23 εντάσσεται σύμφωνα με το Γενιοκό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας στον ευρύτερο σχεδιασμό του ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και σύμμαχες Χώρες, όπως και στο πλαίσιο υλοποίησης των “Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας” που υπεγράφησαν μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγού Thierry Burkhard.

Η Άσκηση, όπως σημειώνει το ΓΕΕΘΑ, συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Διαβάστε επίσης

Check out other tags:

Δημοφιλή Άρθρα