Κυβέρνηση και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρέπει να απαντήσουν, γιατί οι Στρατιωτικοί φεύγουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις δίχως να παίρνουν σύνταξη;
Στρατιωτικοί αποφασίζουν να δηλώσουν παραίτηση μόλις ή λίγο μετά αφότου συμπληρώσουν τον απαιτούμενο χρόνο παραμονής στο Στράτευμα. Οι εν λόγω Στρατιωτικοί, όπως μας έχουν πει, περιμένουν να περάσουν αυτά τα χρόνια ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσουν το κόστος φοίτησης στις Στρατιωτικές Σχολές (διαμονή, σίτιση, εκπαίδευση).
Σκεφτείτε το λίγο. Ως νέοι είχαν όνειρο να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Διάβασαν, έδωσαν Πανελλήνιες εξετάσεις και μπήκαν στην Στρατιωτική Σχολή που επιθυμούσαν. Στο σημείο αυτό, υπολογίστε πόσα χρήματα ξόδεψαν οι γονείς τους στα φροντιστήρια. Στη συνέχεια, μετά από 3-4 χρόνια αποφοίτησαν και πήγαν στις Μονάδες τους. Μετά από 9-12 χρόνια, σε ηλικία περίπου 30 χρονών, αποφασίζουν να τα παρατήσουν όλα και ζητούν παραίτηση από την ενεργό υπηρεσία και επιστροφή στον πολιτικό βίο για να αρχίσουν κάτι νέο.
Γιατί “κλωτσάνε την καρδάρα” οι Στρατιωτικοί
Γιατί “κλωτσάνε την καρδάρα και χύνεται το γάλα”; Μην είναι ο μισθός; Μην είναι οι μεταθέσεις ανά 3 χρόνια; Μην είναι η συνεχής αλλαγή καθηκόντων; Μην είναι ο εμπαιγμός της Πολιτείας; Μην το ένα, μην το άλλο;
Η Κυβέρνηση (δεν εννοούμε μόνο την τωρινή) και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί φεύγουν οι Στρατιωτικοί και να λάβουν τα σχετικά μέτρα, φυσικά όχι απαγορεύοντας ή κρατώντας τους σε “αιχμαλωσία”.
Είμαστε υπέρ των ανοιχτών δεδομένων (open data). Μια ερώτηση στην Βουλή για συγκεντρωτικά στοιχεία παραιτήσεων ανά χρονιά θα επαλήθευε ή θα διέψευδε τα όσα γράφουμε. Όποιος ενδιαφέρεται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι ανηρτημένες οι Εγκύκλιοι του ΥΠΕΘΑ, οι λεγόμενες ΕΔΥΕΘΑ.
Κρίνεται σκόπιμο να τονίσουμε ότι, με όσους πρώην Στρατιωτικούς μιλήσαμε ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μας είπε ότι έπαψε να ΑΓΑΠΑΕΙ τον Στρατό και την Πατρίδα. Αυτή τους η απάντηση, μεγαλώνει το ΓΙΑΤΙ…