18.9 C
Athens
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024

Σαν Σήμερα 23 Νοεμβρίου στην Στρατιωτική Ιστορία

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 23 Νοεμβρίου....

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Για έμπνευση “κατέβαζε” βίντεο με παιδική πορνογραφία – Πώς τον εντόπισε η Αστυνομία

ΑρχικήΑστυνομικά ΝέαΒασίλης Παπαθεοδώρου: Για έμπνευση "κατέβαζε" βίντεο με παιδική πορνογραφία - Πώς τον εντόπισε η Αστυνομία

Για έμπνευση “κατέβαζε” βίντεο με παιδική πορνογραφία ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου. Έγραφε βιβλίο για βιασμό.

Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου
Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου

Πώς εντόπισε η Αστυνομία τον Βασίλη Παπαθεοδώρου

Ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης επειδή βρέθηκε στην κατοχή του σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκε να έχει αποκτήσει πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους – εφαρμογές και κατείχε πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπου παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Για όλα τα βιβλία που συγγράφω υπάρχει μία πηγή έμπνευσης

Στο απολογητικό υπόμνημα του ο Βασίλης Παπαθεοδώρου επισημαίνει ότι “για όλα τα βιβλία που συγγράφω υπάρχει μία πηγή έμπνευσης”.

“Όλες τις πληροφορίες που έβρισκα από την έρευνά μου -βίντεο, άρθρα, σειρές- τα αποθήκευσα σε σκληρό δίσκο καθώς αποτελούσαν την βασική πρώτη ύλη του συγγραφικού μου έργου ώστε όσα περιγράφω να είναι ρεαλιστικά. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο συγκεντρώνω υλικό και για τα προσεχή βιβλία μου.”, αναφέρεται στο υπόμνημα.

“Το κατασχεθέν υλικό -το οποίο επαναλαμβάνω μόνο απέχθεια μου προκαλούσε- θα με βοηθούσε να κατανοήσω και να συγγράψω τρία βασικά μυθοπλαστικά στοιχεία:

  • το μοτίβο συμπεριφοράς των νεαρών εφήβων
  • το πώς γίνεται η “πρόσκληση” προκειμένου οι νεαροί έφηβοι να ξεγελαστούν και στη συνέχεια να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης
  • ποιες οι αντιδράσεις των παιδιών, ήτοι αν αυτά προσποιούνταν ότι είναι χαρούμενα, ευχαριστημένα, δυστυχισμένα, αν αντιλαμβάνονται τις πράξεις τους, αν φαίνεται η καταπίεση, το άδειο βλέμμα τους κλπ.”

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου στα 1000 χρώματα του Χρήστου στην ΕΡΤ

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου περιέγραψε τον εαυτό του για τις ανάγκες της εκπομπής “1000 χρώματα του Χρήστου” που προβλήθηκε το 2020, στην ΕΡΤ.

Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου δήλωνε πως ως παιδί ήταν μοναχικό αλλά όχι αντικοινωνικός.

“Δεν πέρασα μια εφηβεία γεμάτη εξάρσεις. Η εφηβεία μου ήταν κατά κάποιο τρόπο ακύμαντη. Φλατ, επίπεδη. Έτσι, κάποια πράγματα, ίσως από ψυχολογικούς λόγους μέσω των εφηβικών ή των νεανικών βιβλίων τα ξαναζώ”, είχε πει.

Δείτε όσα ανέφερε στην εκπομπή:

“Γεια σας, είμαι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, είμαι συγγραφέας παιδικής εφηβικής και νεανικής λογοτεχνίας. Η σχέση μου με το βιβλίο είναι πάρα πάρα πολύ παλιά και θα έλεγα πατροπαράδοτη οικογενειακή.

Πολύ παλιά γιατί διαβάζω από πολύ μικρός, διαβάζω από σχεδόν μωρό. Η αλήθεια είναι ότι είχα πάει σε ιδιωτικό σχολείο και έτσι τα καλοκαίρια δεν είχα πάρα πολλούς φίλους. Ήμουν ένας μοναχικός τύπος και έτσι αυτό που λένε ότι το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, για μένα ήταν μια πολύ μεγάλη αλήθεια. Το βιβλίο ήταν ο καλύτερος μου φίλος τα καλοκαίρια. Δεν ήμουν αντικοινωνικός, ήμουν όμως λίγο μοναχικός.

Είπα και πατροπαράδοτο, είπα και οικογενειακό… και αυτό γιατί μεγάλωσα σε ένα σπίτι που διάβαζαν όλοι. Διάβαζαν βιβλία, διάβαζαν εφημερίδες, διάβαζαν περιοδικά, διάβαζαν κάθε είδους έντυπο και έτσι έμαθα να διαβάζω και εγώ πάρα πολύ μικρός και πάρα πολλά πράγματα.

Μετά από πάρα πολλά χρόνια έγινα συγγραφέας. Όταν ήμουν 25-26 χρονών και είχα απολυθεί από το Ναυτικό. Και πώς έγινα; Από μια μεγάλη ανάγκη. Ποτέ μου δεν ήμουν καλός σε κάτι στο σχολείο. Δεν ασχολιόμουν με τη μουσική, με τον αθλητισμό. Δεν έπιαναν τα χέρια μου να μαστορέψω. Και έτσι ένα καλοκαίρι, όταν απολύθηκα από το Ναυτικό, κάθισα και έγραψα κάποιες σκέψεις σε ένα χαρτί. Και αυτές οι σκέψεις, σιγά σιγά έγιναν παράγραφοι, κεφάλαια και μετά έγιναν ένα ολόκληρο βιβλίο. Και εκεί κάπου κατάλαβα ότι μου άρεσε να γράφω. Αυτό που λένε δηλαδή ότι το γράψιμο είναι μια μεγάλη ανάγκη για τον συγγραφέα για μένα ίσχυσε 100%. Γιατί; Γιατί δεν ήξερα κάτι άλλο να κάνω.

Και έτσι μπήκα στον θαυμαστό κόσμο της συγγραφής. Δεν γράφω κάθε μέρα. Και γράφω κατά κύριο λόγο εφηβικά βιβλία. Μπορεί να με ρωτήσετε γιατί εφηβικά και όχι ενηλίκων.

Θεωρώ ότι το αγαπημένο μου είδος είναι το εφηβικό και νεανικό. Και εδώ θα σας πω άλλο ένα στοιχείο για τον εαυτό μου. Όταν ήμουν μικρός, όταν ήμουν μαθητής γυμνασίου ή λυκείου, ήμουν ένας καλός μαθητής, μοναχικός αλλά κοινωνικός, δεν αναιρεί το ένα το άλλο, αλλά δεν πέρασα μια εφηβεία γεμάτη εξάρσεις. Η εφηβεία μου ήταν κατά κάποιο τρόπο ακύμαντη. Φλατ, επίπεδη. Έτσι, κάποια πράγματα, ίσως από ψυχολογικούς λόγους μέσω των εφηβικών ή των νεανικών βιβλίων τα ξαναζώ.

Με ρωτάνε πολύ για τα μηνύματα που θέλω να περάσω με τα βιβλία μου. Κανένα μήνυμα δεν θέλω να περάσω. Η ίδια η αναγνωστική απόλαυση είναι από μόνη της ένα μήνυμα. Αυτό όμως που θέλω να πω στους γονείς, αυτό που θέλω να πω στα παιδιά και στους νέους είναι ότι τα βιβλία δεν είναι ψυχαναγκασμός. Δεν πρέπει να είναι ψυχαναγκασμός και δεν πρέπει να σχετίζονται με την σχολική ζωή και την εκπαίδευση. Τα βιβλία είναι απόλαυση. Χαρείτε τα”.

Διαβάστε επίσης

Check out other tags:

Δημοφιλή Άρθρα