Έχει συγκροτηθεί Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικού Ατυχήματος και αναμένεται η έκδοση του πορίσματος.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε Ερώτηση που αφορούσε την πτώση μη επανδρωμένου αεροχήματος V-BAT στη Ρόδο, 22 με 23 Απριλίου 2026, δήλωσε ότι:
“εκ μέρους της Στρατιωτικής Υπηρεσίας έχουν αναληφθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες για τη διερεύνηση του συμβάντος, οι οποίες είναι σε εξέλιξη”.
“Πιο συγκεκριμένα, έχει συγκροτηθεί η αρμόδια Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικού Ατυχήματος και αναμένεται η έκδοση του πορίσματος, το περιεχόμενο του οποίου δεν δύναται να κοινοποιηθεί καθόσον χαρακτηρίζεται ως απόρρητο”, πρόσθεσε.
Την Ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου του ΥΠΕΘΑ, είχε καταθέσει ο Κυριάκος Βελόπουλος και ρωτούσε:
“Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε αν έχουν προσδιοριστεί τα αίτια της πρόσφατης πτώσης του εν λόγω UAV, δεδομένου ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου ασκούνται εν δυνάμει παρεμβολές ηλεκτρονικού πολέμου από τις μικρασιατικές ακτές ή από πλωτά μέσα του τουρκικού ναυτικού;”